Chocolade Scones

by bakkenmetlisanne

Scones zijn een heerlijk van oorsprong Schots zoet broodje. Traditioneel worden deze geserveerd bij een High Tea of Engelse Afternoon Tea. Je hebt ze vast wel eens gegeten tijdens een High Tea. Daarbij heb je waarschijnlijk een traditionele scone of een scone gevuld met rozijnen gekregen. Maar wist je ook dat je heerlijke chocolade scones kunt maken? Ik wilde eigenlijk gewone scones maken, maar tijdens het maken van het deeg dacht ik: ‘ Hé, chocolade scones lijken me ook heel erg lekker’. Ik had het nog nooit eerder op deze manier gemaakt, dus dacht ik: ‘Laat ik eens kijken hoe dat uit pakt’. En dat pakte heel goed uit!

Deze scones zijn gevuld met een heerlijk laagje Nutella/Chocoladepasta, zodat als je hem door midden breekt het er uit stroomt. Daarnaast zijn er chocolade chips door het deeg heen gemixt, waardoor je een heerlijk chocoladebroodje krijgt.

Deze scones staan binnen een half uurtje bij je op tafel, ideaal als een last-minute idee voor het zondag ochtend ontbijt, of gewoon tijdens de high tea! Normaal serveer je een traditionele scone met clotted cream, lemon curd of jam. En hoewel je natuurlijk de reguliere scones ook zonder een topping kunt eten, zijn ze dan misschien wat kaal. Deze chocolade scones zijn heerlijk van zichzelf door de stukjes chocolade en de kern van chocoladepasta.

Scones bewaren: de scones zijn het lekkerste als ze net gebakken zijn! Maar wil je ze toch iets langer bewaren? Verpak ze dan luchtdicht en bewaar ze buiten de koelkast. Je kunt ze dan een dag bewaren!

Chocolade scone - bakken met Lisanne
Chocolade Scones - BakkenMetLisanne
Chocoladescones

Chocoladescones

Deze scones staan binnen een half uurtje bij je op tafel, ideaal als een last-minute idee voor het zondag ochtend ontbijt, of gewoon tijdens de high tea!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch
Porties 9 Stuks

Ingrediënten
  

 • 210 gram zelfrijzend bakmeel
 • 40 gram boter
 • 30 gram suiker
 • Snufje zout
 • 105 ml melk + 10 ml voor het bestrijken
 • 40 gram chocolate chips of hagelsteentjes
 • 9 theelepel chocolade pasta /nutella

Instructies
 

 • Meng de (zachte boter) met het zelfrijzende bakmeel. Zorg er hierbij voor dat het meel wat kruimelig wordt. Voeg vervolgens de suiker en het zout toe. Meng dit geheel met elkaar. Voeg vervolgens de melk toe en kneed het deeg. Dit kan met een keukenmachine met een deeghaak, of gewoon met je handen. Voeg als laatste de stukjes chocolade toe en verdeel deze over het deeg. Kneed het nog even door zodat je overal stukjes chocolade hebt zitten.
 • Maak vervolgens een bol van het deeg en rol dit uit tot ongeveer 2 centimeter dik. Verdeel dit deeg vervolgens in stukjes van ongeveer 3 centimeter breed. Je kunt hiervoor een uitsteker van 3 centimeter gebruiken. Zorg dat je nog wat deeg overhoud. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 • Maak nu je vinger een beetje nat en druk een kuil in alle scones. Vul dit met de theelepels chocoladepasta of Nutella. Hoe meer hoe lekkerder, maar zorg dat het niet te veel wordt, anders loopt het er tijdens het bakken misschien uit.
 • Rol nu het restje deeg uit, dit mag wat dunner zijn dan de 2 cm van de scones zelf. Steek hier weer rondjes uit, iets smaller dan de 3 cm die je eerst hebt uitgestoken. Leg dit vervolgens op de scone met chocoladepasta en druk dit voorzichtig aan. Doe dit voor alle scones.
 • Draai als laatste de scones om, zodat het gedeelte waar je net het losse stukje op hebt gelegd onderaan ligt. Als je dit niet doet, zal het losse stukje apart gaan rijzen, waardoor hij los komt van de scones zelf. Als dit stuk onderaan ligt, kan het nergens anders heen en krijg je een mooie ronde scone.
 • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Bestrijk voor het bakken de scones nog met wat melk, zodat ze een mooie bruine kleur krijgen tijdens het bakken. Bak de chocolade scones voor 14-16 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Trefwoord high tea, scones, chocoladebroodjes

Wil je je high tea of brunch helemaal afmaken? Maak dan naast deze heerlijke chocolade scones ook deze chocolade broodjes en deze heerlijke kaneelbroodjes en combineer met een heerlijk zoet recept zoals een taartje. Je maakt zeker weten de blits bij je man/vrouw/ vriend(in) of kinderen!

You may also like