Chocolademousse

by bakkenmetlisanne

Wil je indruk maken op je gezelschap met een lekker dessert dat redelijk gezond is en heel makkelijk te maken is? Ga dan aan de slag met dit recept voor chocolademousse! Je hebt maar 3 ingrediënten nodig en met een beetje geluk heb je deze ook gewoon in huis! Dus kun je ook nu aan de slag terwijl er geen bezoek is 😉

Wat heb je nodig?

Voor 2 grote desserts of 3 kleinere

100 gram melk- of pure chocolade
170 gram Griekse Yoghurt voor de mousse
100 gram Griekse Yoghurt voor de decoratie
65 ml melk
Mocht je van een zoetere versie houden: voeg dan een eetlepel suiker toe
Hagelslag

Aan de slag!

Verwarm de melk in een pannetje totdat het kookt. Breek de chocolade tot kleine stukjes en doe dit in een grote kom. Giet hier de melk overheen, laat het even een minuutje staan en roer het vervolgens door zodat de chocolade smelt. (Ik hou niet zo van pure chocolade, dus ik heb melk chocolade gebruikt. Gebruik wat jij het lekkerste vind!)

Gebruik 170 gram Griekse Yoghurt voor de chocolademousse en roer dit door het chocolademengsel heen. Verdeel dit vervolgens over de glaasjes waarin je de chocolademousse wil serveren en laat dit minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Schep de overige Griekse Yoghurt op de chocolademousse en decoreer met hagelslag.

Lactosevrije versie: gebruik lactosevrije Griekse Yoghurt van MinusL, vervang de melk door lactosevrije melk en gebruik pure chocolade.

You may also like