Vanille-honing Wafels

Het is weer zondagochtend, tijd voor een uitgebreid ontbijtje. Zelf zijn we nu lekker op vakantie en genieten we elke ochtend van een ontbijtbuffet, maar de meeste van jullie zitten natuurlijk lekker in Nederland. Dit ontbijtje zorgt alsnog voor een feestgevoel (en die brengt je misschien in vakantie sferen). Heb jij een wafelijzer thuis?

Wat heb je nodig?

1 wafelijzer
1 ei
50 gram suiker
1 zakje  bourbonvanillesuiker
150 ml (lactosevrije) melk
150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
50 gram gesmolten boter
1 eetlepel honing

Aan de slag!

Split de eidooier van het eiwit en klop de eidooier samen met de vanillesuiker en de suiker. Voeg de melk en de bloem/bakpoeder hier aan toen en mix dit tot een geheel. Voeg als laatste de gesmolten boter toe

Klop het eiwit stijf. Als dit helemaal stijf is (lees: je kan de kom op zijn kop houden), dan kun je dit door het beslag heen spatelen.

Verwarm de wafelijzer en bak de wafels voor ongeveer 4-5 minuten (afhankelijk van type wafelijzer hoe snel het gaat). Serveer met wat vers fruit en poedersuiker of stroop.

Lactosevrije optie: vervang de boter door Flora Plant en gebruik lactosevrije melk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: