Poké bowl met zalm

by bakkenmetlisanne

Ten onrechte denken veel mensen dat een Poké Bowl iets Japans is, waarschijnlijk omdat het iets weg heeft van sushi, met de rijst en de rauwe vis. Echter is dat niet waar en is het een gerecht uit Hawaï. Maar goed, waar het vandaan komt maakt natuurlijk helemaal niets uit, zo lang het maar lekker is! En dat was hij zeker. Je kan een (veel te dure) Poké Bowl bestellen of afhalen in de meeste steden, maar als je hem zelf maakt is dat vaak lekkerder en een heel stuk goedkoper. En dat zelf maken doe je eenvoudig met dit recept. Ik heb een versie met avocado en eentje met garnalen in plaats van de avocado (of je stopt ze er gewoon allebei in!)

Wat heb je nodig?

Voor 2 Poké Bowls

150 gram sushirijst
3 eetlepels rijstazaijn
250 gram verse zalm
1 grote tomaat
100 gram komkommer
1 blikje mais
1 Avocado
8 grote garnalen per Poké Bowl
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
Handje fijngesneden bieslook
Soyasaus

Aan de slag!

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijdt ondertussen de zalm, tomaat en komkommer in blokjes en giet de mais af. Kruid de garnalen naar wens, bijvoorbeeld met Cajunkruiden en bak deze totdat ze gaar zijn.

Als de sushirijst klaar is, kun je hier de rijstazijn doorheen roeren. Verdeel de rijst vervolgens over 2 kommetjes. Voeg hier de tomaat, komkommer, mais, zalm, garnalen en avocado aan toe.

Mix de mayonaise met het citroensap en de bieslook en serveer dit samen met de soyasaus bij de Pokébowl

You may also like