Vegan pompoensoep met kokosmelk

by bakkenmetlisanne

Laatst maakte ik een heerlijke vegan pompoensoep met kokosmelk! Ik wilde graag een romige versie maken, maar gezien mijn lactose intolerantie, mocht hier geen room in. Vandaar dat ik een poging deed met kokosmelk. Ik twijfelde of de combinatie pompoen en kokos lekker zou zijn, maar dat was het zeker! Dus een voordeel van deze romige pompoensoep: hij is helemaal vegan! Hou je niet van kokos of heb je helemaal geen zin in een vegan soepje? Voeg dan gewone kookroom toe.

De soep heb ik opgeleukt met leuke pompoentjes. Deze zijn gemaakt van bladerdeeg. Je maakt ze super eenvoudig uit een rol bladerdeeg. En dat is ook direct het enige wat je nodig hebt. Makkelijker kan haast niet toch? Wist je dat een rol vers bladerdeeg negen van de tien keer vegan is? Tenzij het roomboter bladerdeeg is. Dan natuurlijk niet 😉

Door het toevoegen van de kokos krijg je een beetje een oosters tintje aan je soep. Je kunt er ook nog voor kiezen om hem wat pittiger te maken door bijvoorbeeld wat chilipeper toe te voegen. Maar persoonlijk vond ik hem zo perfect!

Vegan pompoensoep met kokosmelk bewaren

Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur en doe hem in een bakje die je kunt afsluiten. De soep kun je ongeveer drie dagen bewaren in de koelkast. Je kunt hem ook invriezen, dan blijft hij twee tot drie maanden goed. Zorg wel dat je hem niet te lang buiten de koelkast laat staan, maar op tijd in de koelkast zet. Zo kun je de houdbaarheid verlengen.

vegan pompoensoep met kokosmelk
Pompoenen van Bladerdeeg
vegan pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep in de herfst is natuurlijk altijd goed! Dit is een romige pompoensoep met wortel en kokosmelk. Hierdoor is de soep vegan!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Porties 8 porties

Equipment

  • Grote soeppan

Ingrediënten
  

  • 1 winterpeen
  • 800 gram pompoenblokjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 3 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • Olijfolie
  • 1 liter kokend water
  • 1 groente bouillon blokje

Instructies
 

  • Snij de pompoen en wortel in kleine stukjes (AH en Jumbo verkopen voorgesneden stukjes pompoen, zodat je hem niet helemaal hoeft schoon te maken)
  • Verwarm de pan en doe een scheutje olijfolie in de pan. Pers de knoflook en fruit deze in de pan. Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze voor een paar minuten.
  • Voeg het kokende water en bouillon blokje toe en roer alles goed door. Laat de soep vervolgens een half uurtje koken.
  • Roer de kokosmelk door de soep heen en breng op smaak met peper en zout
Trefwoord Herfst, Tomatensoep, Pompoensoep

Ben je benieuwd naar andere soeprecepten? Op mijn blog vind je ook een recept voor tomaten mascarpone soep en een recept voor bospaddenstoelensoep. Beide heerlijke opties!

You may also like