Pompoenen van bladerdeeg

by bakkenmetlisanne

Nu is pompoensoep natuurlijk al heel aantrekkelijk en kleurrijk van zichzelf, maar je kunt de soep altijd opleuken! Dat heb ik gedaan met deze leuke pompoenen van bladerdeeg. Je maakt ze super eenvoudig uit een rol bladerdeeg. En dat is ook direct het enige wat je nodig hebt. Makkelijker kan haast niet toch?

De pompoenen heb ik met de hand uitgesneden uit het bladerdeeg, maar als je een koek uitsteker hebt in de vorm van een pompoen, zou ik deze zeker gebruiken! Online kwam ik deze* tegen. Hoe schattig zijn deze leuke kleine pompoentjes? Maar je kunt het ook prima met de hand doen. Ze zijn dan misschien iets minder perfect, maar alsnog heel erg leuk! Ben je nou benieuwd naar hoe ik het precies heb gedaan? Op Instagram heb ik een reel gedeeld waarin ik het stap voor stap voor doe. Als je benieuwd bent naar dit filmpje kun je hier klikken!

Zoete versie

Hou je niet van pompoensoep maar wil je wel deze leuke pompoentjes maken? Kies er dan voor om stukjes appel of kaneelsuiker toe te voegen tussen de twee laagjes bladerdeeg. Plak dan wel de zijkanten vast met wat ei, zodat het er niet tussenuit kan lopen tijdens het bakken. Doe hem dan alleen niet in de soep, dat lijkt me niet zo lekker 😉 Maar je hebt dan een soort appelflap die je zo kunt opeten! Ook heel leuk!

Pompoenen van Bladerdeeg
Pompoenen van bladerdeeg

Pompoenen van bladerdeeg bewaren

Als je ze nog niet in de soep hebt toegevoegd, kun je ze 2/3 dagen bewaren. Eenmaal in de soep moet je ze direct opeten anders worden ze zacht en sompig, dit is niet erg lekker. Het beste kun je hem serveren in de soep en als eerste het pompoentje opeten!

Pompoenen van Bladerdeeg

Pompoenen van bladerdeeg

Leuk je soep op met deze schattige pompoenen van bladerdeeg!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Soep
Porties 6 stuks

Equipment

  • Optioneel: uitsteker pompoen

Ingrediënten
  

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei optioneel

Instructies
 

  • Rol het verse bladerdeeg uit
  • Snij de pompoenen uit, 1 keer alleen de contouren en de tweede keer ook de ogen, neus en mond
  • Leg de hele pompoen neer, smeer deze in met wat water en leg hier de pompoen waarbij je het gezichtje hebt uitgesneden op. Herhaal dit 6x
  • Bestrijk de pompoenen met wat geklutst ei of wat plantaardige melk als je het vegan wilt houden. Dit zorgt ervoor dat het bruin kleurt in de oven.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bak de pompoenen 15-20 minuten

* Dit is een affiliate link. Voor meer informatie over affiliate links, klik hier!

You may also like