Pompoen puree – Basisrecept

by bakkenmetlisanne

Vandaag deel ik een basisrecept die je in de herfst echt niet mag missen, een pompoen puree! Deze puree is denk ik het aller makkelijkste recept op mijn blog! Er is haast niets dat je zo onwijs makkelijk kunt maken als deze puree. In feite kook je alleen de pompoen in wat water met zout en vervolgens pureer je het. Ongeveer net zoals hoe je aardappelpuree maakt, maar dan met pompoenen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de pompoen niet al in blokjes te kopen. Kies dan voor een fles pompoen. Maak hem goed schoon, verwijder de pitjes en snijd hem dan in stukjes.

Maar wat doe je nou met pompoen puree? Je hebt de puree onder andere nodig bij deze schattige pompoen truffels met roomkaas. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook verwerken in cupcakes, koekjes of een taart. Daarnaast wordt het vaak gebruikt in Amerikaanse herfstrecepten, zoals in de traditionele pumpkin pie.

Samen met de Pumpkin Spice kruiden mag je dit recept in de herfst echt niet missen. Hoewel ik nu wel twijfel wat echt het makkelijkste recept is, deze puree of de pumpkin spice kruiden.. Misschien zelfs wel de pumpkin spice kruiden, want hier mix je alleen vijf bestaande kruiden met elkaar, waardoor je de pumpkin spice kruiden hebt!

Pompoen Puree
Pompoen Puree

Pompoen Puree bewaren

In een afgesloten bakje bewaar je de pompoen puree tot ongeveer een week in de koelkast. Je kunt de pompoen puree ook invriezen, doe het dan in een vriezer bestendigd bakje. Je bewaart het dan tot 3 maanden.

Pompoen Puree

Pompoen Puree

Dit mag je haast geen recept noemen, maar ik deel hem toch: pompoen puree!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 Bakje

Equipment

  • Grote pan
  • Staafmixer of blender

Ingrediënten
  

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 1,5 liter water
  • Zout snutfje

Instructies
 

  • Kook de pompoenblokjes in ruim water met een beetje zout, laat dit ongeveer 5-10 minuten doorkoken totdat de pompoen zacht is geworden.
  • Pureer de pompoen met de staafmixer of doe het in de blender/food processor
  • Dat was hem al! Je pompoen puree is nu klaar!
Trefwoord Herfst, Pompoen, Pompoen Puree

Ben je op zoek naar een overzicht met alle herfstrecepten op mijn blog? Ga dan hier heen! Hier vind je onder andere een heerlijke pompoensoep, een pumpkin spice cheesecake en snickerdoodle koekjes. Mocht je dus niet zo dol zijn op pompoen, hier vind je ook nog genoeg andere recepten die je kunt uitproberen!

You may also like