Warme Chocolademelk Sticks maken

by bakkenmetlisanne

De dagen worden korter, het wordt vroeg donker en het is koud. Waar heb je dan trek in als je in de avond op de bank zit met een tijdschriftje? Juist: Warme Chocolademelk. En nu kan je van die zakjes kopen die je oplost in je melk, maar wat is er nou leuker dan zelf warme chocolademelk sticks maken? Je hebt zulke chocoladesticks vast wel eens gezien in de supermarkt. En ik dacht: dit moet je toch ook heel makkelijk zelf kunnen maken? Nou, dat was inderdaad heel erg makkelijk!

Je maakt de warme chocolade sticks door melk of pure chocolade te smelten en dit in een mini cupcake vormpje of een plastic mini shot glaasje te laten opstijven. Gebruik wel wegwerp items, want anders krijg je de chocolade straks niet meer uit de vorm. Ik heb gebruik gemaakt van een mini cupcake vormpje, maar kwam er achter dat het net iets te weinig is voor 1 grote kom chocolademelk. Als je van die mini plastic shot glaasjes gebruikt, kun je ze hoger maken. Maar met mini cupcake vormpjes gaat het ook prima, dan roer je er gewoon twee door je melk heen!

Marshmallow Sneeuwpop

Wil je je zelfgemaakte warme chocolademelk helemaal afmaken? Maak dan onderstaande, super schattige, sneeuwpop en hang deze boven je warme chocolademelk. De marshmallow wordt dan lekker zacht! Je maakt deze door 3 marshmallows aan elkaar te verbinden door een satéprikker of zoute stengel. Daarnaast maak je de armen en benen ook van stukjes zoute stengel. De oogjes en neus heb ik getekend met een eetbare stift, maar dit kun je ook opspuiten met chocolade of met wat kleurstof, net wat je in huis hebt!

Warme Chocolademelk sticks - bakkenmetlisanne
Warme Chocolademelk sticks - bakkenmetlisanne

Warme Chocolademelk Sticks bewaren

Als je de chocolade sticks goed verpakt, kun je ze een flinke tijd bewaren, in feite net zo lang als dat je chocolade goed is.

Sneeuwpop Hot Chocolate
Warme Chocolademelk sticks - bakkenmetlisanne

Warme Chocolademelk Sticks

Wat is er nou meer winters dan warme chocolademelk? En hoe leuk is het om zelf warme chocolademelk sticks te maken? Roer ze door de warme melk, voeg eventueel nog een schepje cacaopoeder toe en je warme chocolademelk is klaar!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Opstijven 1 uur
Gang Tussendoortje
Porties 10 stuks

Equipment

 • Mini cupcake vormpjes
 • Mini cupcake bakvorm
 • Of mini shot glaasjes (Wegwerp)
 • Ijslollystokjes
 • Kook thermometer
 • Spuitzak

Ingrediënten
  

 • 400 gram Chocolade Melk of puur, naar keuze
 • Sprinkels Naar keuze

Instructies
 

Chocoladesticks maken

 • Smelt 3/4 van de chocolade au bain marie. Roer dit goed door, tot alles gesmolten is
 • Haal de kom van de pan met water af en roer de overige chocolade door het mengsel heen. Roer dit goed door, totdat alles is gesmolten? Smelt het niet? Zet eventueel nog een paar seconden terug op de pan en roer goed door.
 • Laat de chocolade afkoelen tot een temperatuur van 31 graden.
 • Zet de mini cupcake vormpjes klaar in de bakvorm, of zet de shotglaasjes klaar. Doe de chocolade in een spuitzak en vul de vormpjes
 • Verdeel de sprinkels naar keuze over de chocolade
 • Dip het ijslollystokje in het midden van de chocolade. Laat het vervolgens een uur opstijven.

Warme Chocolademelk maken

 • Doe warme melk in een mok en roer hier een chocoladestokje door, zodat de chocolade smelt. Als je mini shotglaasjes hebt gebruikt, is een voldoende, gebruik er anders twee (afhankelijk van hoe groot je mok is, probeer en kijk hoeveel genoeg is)
 • Hou je van een diepere cacao smaak? Voeg nog een klein schepje cacao toe
Trefwoord Chocolade, Warme Chocolademelk, Winter

Ben je benieuwd naar andere winterse recepten? Klik hier voor een heel overzicht!

You may also like