Kerstcadeau’s voor de echte thuisbakker – 5 tips

by bakkenmetlisanne

Inmiddels is het eind oktober, wat inhoud dat we langzaamaan richting december gaan en de feestdagen weer voor de deur staan! Maar wat moet je dit jaar nou op je verlanglijstje zetten? Dit vind ik zelf ook altijd heel lastig, het hele jaar door weet ik dingen, maar hoe dichter we bij december we komen, hoe minder inspiratie ik heb. Inmiddels sla ik gewoon heel het jaar wat dingen op. Hiervoor heb ik een lijstje in mijn noties op mijn telefoon. Maar ik kan me voorstellen dat je dit niet hebt gedaan en je daarom hier uit komt! Of misschien hebben jullie wel lootjes getrokken en heb je een echte thuisbakker getroffen Maar nu kom je bij een groot vraagstuk: wat geef je voor kerstcadeau’s voor de echte thuisbakker? Er zijn online natuurlijk onwijs veel websites en items, maar ik kan begrijpen dat als je zelf geen bakliefhebber bent, je geen idee hebt wat je moet kopen en waar je moet beginnen. In deze blog geef ik je 5 tips!

Deze blog bevat affiliate links, dit houdt in dat ik een heel klein bedrag krijg als je een aankoop doet. Het kost jou verder niets extra. Meer lezen over affiliate links? Klik dan hier!

Kerstcadeau's voor de echte thuisbakker

5 kerstcadeau’s voor de echte thuisbakker

1. Een mooi bakboek!

Zoet deeg van Claudia Damen

Ik moet zeggen dat ik Claudia’s werk nog niet heel lang ken. Onlangs kwam ik haar tegen op Instagram nadat meerdere mensen haar boek aanraadde. Deze heb ik meteen besteld en wauw, wat een onwijs mooi bakboek! Alles wordt duidelijk uitgelegd en de plaatjes in het boek doen je direct trek krijgen in al het lekkers!

Kleine taartjes van Meike Schaling

Kleine taartjes is echt een must have voor de echte thuisbakker. Je leert hoe je van die schattige kleine tartelettes maakt, in allemaal verschillende smaken. Van “standaard” appel tartelettes (mini appeltaartjes) tot aan Lemon Meringue tartelettes en tartelettes met pistache ganache. Voor iedereen wat wils! En ben je nou uitgekeken op dit eerste boek met wel 60! taartjes, er is ook een deel 2; nog meer kleine taartjes en een deel over hartige taartjes: kleine hartige taartjes. Allemaal de moeite waard!

Het bourgondische bitterballenboek van Ilona de Wit

Een thuisbakker die veel al heeft? Laat hem of haar dan kennis maken met het zelf maken van bitterbalen! Voordat ik dit boek had (en een online workshop van Ilona had gevolgd), wist ik niet dat het maken van bitterballen eigenlijk helemaal niet moeilijk is. In dit boek word je aan de hand meegenomen en wordt het proces stap voor stap uitgelegd. De basis bitterbal onder de knie? Het boek geeft je 30 verschillende recepten, van chorizo bitterbal tot Thaise Curry bitterballen

2. Een mooie bakvorm

Nordic Ware bakvormen

De bakvorm van Nordic Ware zijn onwijs mooi! Gebruik ze om bijvoorbeeld een cake of een tulband te maken. De bakvormen gaan daarnaast echt super lang mee. Ze zijn iets prijziger dan de standaard bakvormen, maar hier krijg je wel echt een goede kwaliteit voor terug! En kijk nou, het is toch een plaatje?

3. Bakthermometer

Bakthermometer
Als je gaat bakken, is de temperatuur iets heel belangrijks. Bijvoorbeeld om Italiaanse Meringue te maken, dan moet je de temperatuur van de suikersiroop kunnen meten. Maar het is ook handig om te checken of iets gaar is: meet de kerntemperatuur!

4. A Sprinklelicious idea!

Sprinkles Cadeaubon
Wat is er nou leuker dan het uitzoeken van de mooiste sprinkles die je op je baksel kunt doen? Of versier, zoals op de foto rechts, er chocolademelk sticks mee. Sprinklelicious is een (online) winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van sprinkles! Je kunt er voor kiezen om een van de mooie pakketten cadeau te doen, maar ze hebben ook een cadeaubon. Dan kan de ontvanger zelf uitzoeken wat hij/zij mooi vind. Een cadeau dat zeker in de smaak zal vallen!

Warme Chocolademelk sticks - bakkenmetlisanne/ Kerstcadeau's voor de echte thuisbakker

5. Sloffenring

Nee, niet een setje sloffen voor Kerst.. Maar een sloffenring!
Met een sloffenring maak je het heerlijkste sloffengebak! Wat dacht je van een aardbeienslof met banketbakkersroom of een sinaasappelslof met Italiaanse Meringue? Je maakt ze helemaal zelf met deze sloffenring!

Hopelijk heb je je met deze tips voor kerstcadeau’s voor de echte thuisbakker genoeg inspiratie gegeven! Ik ben benieuwd of jij een van de bovenstaande items op je verlanglijstje gaat zetten, of dat je dit cadeau gaat geven aan iemand! Laat het me weten in de comments als je iemand hier heel blij mee hebt kunnen maken, ik ben heel benieuwd!

Kerstmuts Meringue

You may also like