Pompoen Truffels met roomkaas

by bakkenmetlisanne

Hoewel het in de herfst kouder wordt en vaker begint te regenen, heeft de herfst toch iets magisch. Een van die dingen zijn de warme kleuren en de pompoenen! Ik wilde graag herfstige truffels maken, het eerste idee was om dit een beetje zoals deze kruidnoot truffels te doen, dus een laagje chocolade om de truffel heen. Maar ik wilde ook graag pompoen vormige snoepjes maken voor op een pumpkin spice cheesecake. Daarom heb ik deze twee gecombineerd en truffels gemaakt in de vorm van een pompoen. En hoe leuk is dit uitgepakt? Ik vind ze echt super schattig! Een preview van de pumpkin spice cheesecake met deze truffels vind je onderaan de post. Deze zet ik binnenkort ook online!

Deze pompoen truffels met roomkaas doen het heel goed tijdens halloween of tijdens een ander herfstfeestje!

Hoewel het er ingewikkeld uit ziet, is het helemaal niet moeilijk om deze pompoen cheesecake truffels te maken. Doordat je het mengsel verwarmt wordt het een compact mengsel. Daarnaast hardt de witte chocolade uit zodra je het in de koelkast zet om op te stijven, hierdoor blijft het een geheel en kun je het vormen naar de pompoenen. De leuke chocolate chips die ik nog achter in mijn kast vond, passen perfect als steeltje. Ze zijn haast niet van echt te onderscheiden, toch?

In deze truffels gaan echte stukjes pompoen. Eerst maak je er een puree van en dit voeg je toe aan het roomkaas mengsel. Als er groenten in je baksel gaan, dan moet het haast wel gezond zijn toch? Als we de suiker even wegdenken, die zien we gewoon even door de vingers. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze niet door de kaneelsuiker te rollen, maar dit geeft net wel het extra zoetige aan je truffels. Ik zou ze eerst proeven en dan kijken wat je wilt doen!

Pompoen Cheesecake Truffels - bakkenmetlisanne
Pompoen Cheesecake Truffels - bakkenmetlisanne

Pompoen truffels met roomkaas bewaren

Aangezien er roomkaas is toegevoegd aan deze truffels, moet je ze in de koelkast bewaren. Ze blijven ongeveer 2-3 dagen goed.

Pompoen Cheesecake Truffels - bakkenmetlisanne

Pompoen Truffels met roomkaas

Hoe schattig zijn deze Pompoen Truffels met roomkaas? Heerlijk zoet en in de vorm van een echte pompoen!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Opstijven 2 uur
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 20 stuks

Equipment

 • Bakpapier
 • Bord of dienblad dat in de koelkast past
 • Pan met goede anti aanbaklaag
 • Spatel
 • Satéprikker

Ingrediënten
  

 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 120 gram naturel roomkaas
 • 120 gram witte chocolade
 • 15 gram Roomboter
 • 120 gram pompoen puree* uit blik of koop 400 gram pompoenblokjes
 • 1 theelepel pumpkin spice kruiden *
 • 50 gram maria biscuitjes
 • kleurstof oranje of geel en rood
 • Chocolate chips
 • 4 eetlepels Suiker
 • 2 theelepels Kaneel

Instructies
 

Pompoen puree

 • Als je de pompoen puree nog moet maken, begin hier dan mee. Kook de pompoen stukjes ongeveer 5 minuten in flink wat water met een snufje zout. Giet het af, laat het wat afkoelen en pureer de stukjes pompoen of hak ze fijn in een food processor.

Truffels

 • Doe de boter, de pompoen puree, de roomkaas, de pumpkin spice kruiden en de gecondenseerde melk in een pan met een goede anti aanbaklaag. Ik heb een grote hapjespan genomen, maar een kookpan kan ook, zolang je een goede anti-aanbak laag hebt. Melk kan nog wel eens aanbranden als je niet op let en dan sta je een half uurtje te schrobben..
 • Zet het vuur aan en mix alle ingrediënten. Roer goed door totdat het een dikker mengsel wordt.
 • Breek de witte chocolade in stukjes en verkruimel de maria biscuitjes. Voeg dit toe aan het pompoen roomkaas mengsel en roer goed door. Het mengsel moet indikken en zal wat los van de pan komen. Laat het liever iets te dik worden dan te dun. Voeg als laatste de kleurstof toe. Dit is optioneel, het is al redelijk oranje, maar voor een echte oranje kleur kun je dit nog toevoegen.
 • Bedek een bord of dienblad met bakpapier en stort hier het mengsel op. Druk het plat, laat het wat afkoelen en zet het voor minimaal 2 uur in de koelkast.
 • Maak balletjes van ongeveer een eetlepel van het mengsel en rol deze balletjes door de kaneelsuiker
 • Maak met een satéprikker de traditionele pompoen 'inkepingen'. Druk het balletje eventueel nog wat terug in de ronde vorm als hij is vervormd.
 • Voeg een chocolate chip toe bovenop de mini pompoen als steeltje.

Notities

* Het recept voor pumpkin spice kruiden vind je hier 
Trefwoord Cheesecake, Pumpkin Spice, Pompoen, Pumpkin, Truffel
Pumpkin Spice Cheesecake
Pumpkin Puree

You may also like

2 comments

Bibi 15 oktober 2021 - 16:15

Superleuk! Heb gisteren de bijbehorende taart gemaakt, en vanmorgen begonnen aan deze pompoenen. Bij mij zijn ze helaas net even wat te zacht waardoor ze erg uitzakken. Volgende keer misschien meer biscuit toevoegen. Dank voor het recept!

bakkenmetlisanne 15 oktober 2021 - 16:39

Hoi! Wat leuk dat je de taart en pompoentjes hebt gemaakt! Wellicht kun je het net iets langer op het vuur laten staan, het moet dan al echt wat dikker zijn geworden (liever wat te lang dan te kort)

Comments are closed.