Kruidnoot Truffels

by bakkenmetlisanne

Sinterklaas is echt mijn favoriete tijd van het jaar, jullie kunnen nog vele Sinterklaasrecepten verwachten. 🙂 Vandaag is het tijd voor een heel eenvoudig, maar enorm lekker recept: kruidnoot truffels! Een heerlijke zachte vulling van gekruimelde kruidnoot, omringd door een laagje chocolade. Loopt het water al bij jullie in de mond? Wat is jullie favoriete tijd van het jaar?

Wat heb je nodig?

Voor +/- 25 truffels

250 gram kruidnoten + 20 gram voor de topping
150 gram roomkaas
150 gram chocolade (ik heb melk gebruikt)
Bakplaat of schaal met bakpapier
Een grote plastic bak die in de vriezer kan

Aan de slag!

Verkruimel de kruidnoten met een keukenmachine of in een grote stevige plastic zak met een deegroller. Houd een klein beetje van de kruidnoten apart voor de topping. Klop vervolgens in een schaaltje de roomkaas los. Meng dit met de verkruimelde kruidnoten en vorm hier een grote bol van. Verdeel het deeg vervolgens in kleine stukjes en rol hier bolletjes van. Leg deze in de plastic bak en laat ze vervolgens een half uurtje opstijven in de vriezer.

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Ik heb gekozen voor melkchocolade omdat ik pure chocolade niet zo lekker vind, maar je zou even goed pure of zelfs witte chocolade kunnen gebruiken! Zorg ervoor dat de chocolade in een schaaltje zit waarbij je de balletjes goed door de chocolade heen kunt rollen. Leg vervolgens een grote schaal met bakpapier klaar.

Haal de kruidnoot balletjes nu uit de vriezer. Haal ze een voor een door het chocolademengsel en leg ze op het bakpapier. Strooi hier vervolgens wat van de overige gekruimelde kruidnoten overheen als topping. Laat de truffels minimaal een uurtje in de koelkast staan zodat de chocolade kan opstijven. Als je ze wilt opeten, kun je ze het beste 5-10 minuutjes van te voren uit de koelkast halen, zodat ze niet enorm koud zijn.

You may also like