As long as you know how to bake,
life is sure to be sweet!

Tomaten Feta Spread

by bakkenmetlisanne

Ben je op zoek naar een heerlijke smeersel voor op een stokbroodje bij de borrel, of misschien wel als sausje voor op een burger? Zoek dan niet verder en ga aan de slag met dit recept voor tomaten feta spread, met daarin zongedroogde tomaatjes. De spread is binnen een paar minuten klaar, dus ook ideaal bij onverwacht bezoek of tijdens een verjaardag. Ik heb de feta van Dodoni gebruikt, deze is gemaakt van 100% Griekse, gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk. En dat proef je zeker terug. Wat is deze feta lekker!

Wat heb je nodig?

150 gram verse tomaten
50 gram zongedroogde tomaten
100 gram feta
1 theelepel oregano
Peper naar smaak
1 boterham (wit of bruin)
Blender

Aan de slag!

Snij de tomaten en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en stop ze in de blender. Hak de tomaten fijn in de blender. Dit zal heel dun worden, dit klopt! Giet dit vervolgens in een apart bakje en hak vervolgens de feta fijn in de blender. Giet het tomatenmengsel bij de feta en mix dit samen.

Het tomaten-fetamengsel is nu erg dun, met stukjes brood kunnen we dit wat dikker maken. Het maakt niet uit of je wit of bruin brood gebruikt, zolang je de korstjes maar niet gebruikt. Scheur de boterham in stukjes en stop dit bij de spread in de blender en hak dit samen voor een paar seconden. Je zult zien dat het dikker wordt en meer een spread wordt.

Vervolgens brengen we de spread op smaak met peper en oregano. Het is niet nodig om extra zout toe te voegen aangezien de feta van zichzelf al redelijk zout is.

Serveer de dip met een vers afgebakken brood, wat toastjes of stukjes groente.

Lactosevrije optie: goed nieuws, de feta van Dodoni bevat 0 gram suiker in is daardoor lactosevrij! Daarnaast is de feta gemaakt van schapen en geitenmelk, waardoor hij ook koemelkvrij is!

You may also like

%d bloggers liken dit: