Tomaten Feta Spread

Ben je op zoek naar een heerlijke smeersel voor op een stokbroodje bij de borrel, of misschien wel als sausje voor op een burger? Zoek dan niet verder en ga aan de slag met dit recept voor tomaten feta spread, met daarin zongedroogde tomaatjes. De spread is binnen een paar minuten klaar, dus ook ideaal bij onverwacht bezoek of tijdens een verjaardag. Ik heb de feta van Dodoni gebruikt, deze is gemaakt van 100% Griekse, gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk. En dat proef je zeker terug. Wat is deze feta lekker!

Wat heb je nodig?

150 gram verse tomaten
50 gram zongedroogde tomaten
100 gram feta
1 theelepel oregano
Peper naar smaak
1 boterham (wit of bruin)
Blender

Aan de slag!

Snij de tomaten en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en stop ze in de blender. Hak de tomaten fijn in de blender. Dit zal heel dun worden, dit klopt! Giet dit vervolgens in een apart bakje en hak vervolgens de feta fijn in de blender. Giet het tomatenmengsel bij de feta en mix dit samen.

Het tomaten-fetamengsel is nu erg dun, met stukjes brood kunnen we dit wat dikker maken. Het maakt niet uit of je wit of bruin brood gebruikt, zolang je de korstjes maar niet gebruikt. Scheur de boterham in stukjes en stop dit bij de spread in de blender en hak dit samen voor een paar seconden. Je zult zien dat het dikker wordt en meer een spread wordt.

Vervolgens brengen we de spread op smaak met peper en oregano. Het is niet nodig om extra zout toe te voegen aangezien de feta van zichzelf al redelijk zout is.

Serveer de dip met een vers afgebakken brood, wat toastjes of stukjes groente.

Lactosevrije optie: goed nieuws, de feta van Dodoni bevat 0 gram suiker in is daardoor lactosevrij! Daarnaast is de feta gemaakt van schapen en geitenmelk, waardoor hij ook koemelkvrij is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: