Tomaten Feta Spread

by bakkenmetlisanne

Brood en een lekker smeerseltje? Daar kun je me bijna voor wakker maken. Oké ik heb misschien nog liever een lekkere brownie, (mijn blog staat niet voor niets vol met zoete bakrecepten) maar je snapt wat ik bedoel ;). Wordt jij warmer van iets hartigers dan zoet? Dan ben je bij dit recept voor tomaten feta spread aan juiste goede adres. Wil jij dit weekend een lekkere snack serveren tijdens de borrel en ben je op zoek naar een heerlijke smeersel voor op een toastje of stokbroodje? Dan is deze tomaten feta spread misschien wel hetgeen wat je zoet!

De spread is gemaakt met heerlijke zongedroogde tomaatjes, verse tomaten, feta en wat oregano. En nu hoor ik je denken “maar spreads uit de winkel staan binnen een paar minuten op tafel”. I have got you covered: deze tomaten feta spread is zo eenvoudig te maken dat het haast niet onder doet voor een kant en klare versie. Binnen 5-10 minuten staat het namelijk op tafel! Je bent haast langer bezig met het snijden van het stokbrood en het inschenken van de drankjes. De feta dip is dus ook ideaal bij onverwacht bezoek of tijdens een verjaardag.

Tomaten Feta Spread

Vegan tomaten feta spread

Wist je dat er tegenwoordig ook vegan feta te koop is? Bijvoorbeeld van het merk Violife. Hiermee maak je een heerlijke vegan versie van deze feta spread. Ook ideaal als je een koemelkallergie of lactose intolerantie hebt. Wil je de spread ook glutenvrij maken? Vervang het brood dan een op een met een glutenvrije boterham. Zo maak je hem eenvoudig geschikt voor iedereen!

Tomaten Feta Spread

Tomaten Feta Spread

Op zoek naar een lekker dipje voor bij de borrel op een stokbroodje of met wat groente? I got you covered! Deze tomaten feta spread is heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Borrelhapje, Voorgerecht
Porties 1 schaaltje

Equipment

 • Blender

Ingrediënten
  

 • 150 gram verse tomaten
 • 50 gram zongedroogde tomaten
 • 100 gram feta
 • 1 tl oregano
 • Peper naar smaak
 • 1 boterham wit of bruin
 • Blender

Instructies
 

 • Snij de tomaten en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en stop ze in de blender. Hak de tomaten fijn in de blender. Dit zal heel dun worden, dit klopt! Giet dit vervolgens in een apart bakje en hak vervolgens de feta fijn in de blender. Giet het tomatenmengsel bij de feta en mix dit samen.
 • Het tomaten-fetamengsel is nu erg dun, met stukjes brood kunnen we dit wat dikker maken. Het maakt niet uit of je wit of bruin brood gebruikt, zolang je de korstjes maar niet gebruikt. Scheur de boterham in stukjes en stop dit bij de spread in de blender en hak dit samen voor een paar seconden. Je zult zien dat het dikker wordt en meer een spread wordt.
 • Vervolgens brengen we de spread op smaak met peper en oregano. Het is niet nodig om extra zout toe te voegen aangezien de feta van zichzelf al redelijk zout is.
 • Serveer de dip met een vers afgebakken brood, wat toastjes of stukjes groente.
Trefwoord Borrel, Spread, Tomaten feta spread

Je kunt aan de blognaam misschien wel zien dat ik een echte zoetekauw ben, maar er zijn ook een aantal hartige recepten te vinden op de blog! Of misschien ga je wel voor de ultieme combinatie tussen hartig en zoet: de monte cristo. Een monte Cristo is een combinatie tussen een wentelteefje en een tosti. Ik kan me geen betere combinatie bedenken!

You may also like