Ga terug
Tomaten Feta Spread

Tomaten Feta Spread

Op zoek naar een lekker dipje voor bij de borrel op een stokbroodje of met wat groente? I got you covered! Deze tomaten feta spread is heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Borrelhapje, Voorgerecht
Porties 1 schaaltje

Equipment

  • Blender

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram verse tomaten
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram feta
  • 1 tl oregano
  • Peper naar smaak
  • 1 boterham wit of bruin
  • Blender

Instructies
 

  • Snij de tomaten en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en stop ze in de blender. Hak de tomaten fijn in de blender. Dit zal heel dun worden, dit klopt! Giet dit vervolgens in een apart bakje en hak vervolgens de feta fijn in de blender. Giet het tomatenmengsel bij de feta en mix dit samen.
  • Het tomaten-fetamengsel is nu erg dun, met stukjes brood kunnen we dit wat dikker maken. Het maakt niet uit of je wit of bruin brood gebruikt, zolang je de korstjes maar niet gebruikt. Scheur de boterham in stukjes en stop dit bij de spread in de blender en hak dit samen voor een paar seconden. Je zult zien dat het dikker wordt en meer een spread wordt.
  • Vervolgens brengen we de spread op smaak met peper en oregano. Het is niet nodig om extra zout toe te voegen aangezien de feta van zichzelf al redelijk zout is.
  • Serveer de dip met een vers afgebakken brood, wat toastjes of stukjes groente.
Trefwoord Borrel, Spread, Tomaten feta spread