Pumpkin Spice Cheesecake (no bake)

by bakkenmetlisanne

Bij een no bake cheesecake denk je misschien aan de zomer, het is warm en je wilt de oven niet aanzetten, dus maak je een no bake versie. Maar deze no bake cheesecake is ook perfect geschikt voor de herfst, hij is namelijk gemaakt met een enorm herfstige smaak: pumpkin spice kruiden. Pumpkin spice is iets echt Amerikaans en werd traditioneel gebruikt als basis van een pumpkin pie. Maar inmiddels voegen we het overal aan toe, hier dus ook aan deze pumpkin spice cheesecake! Doordat het een no bake versie is, blijft hij lekker luchtig en de kruidige smaak matcht goed. De witte laag is gemaakt op basis van witte chocolade, wat een goede combinatie geeft met de kruidige pumpkin spice.

De pumpkin spice cheesecake is versierd met pompoen truffels met roomkaas, deze postte ik al eerder en hebben jullie misschien al voorbij zien komen. Deze truffels zijn gemaakt in de vorm van een echte mini pompoen en dienen als de perfecte topping, de cheesecake ziet er meteen een heel stuk leuker en lekkerder uit! En laat je niet afschrikken door deze pompoenen, het is helemaal niet moeilijk om ze te maken! Als je het opstijven van het mengsel even wegdenkt, dan ben ik er denk ik maar 20 minuten mee bezig geweest. En je hebt toch genoeg tijd over terwijl de cheesecake aan het opstijven is, dus al zou het je afschrikken, gewoon proberen!

Opbouw van de cheescake

De cheesecake is gemaakt met een bodem van maria biscuitjes, maar voeg vooral de koekjes toe die jij lekker vind! Bijvoorbeeld digestive koekjes of bastogne koekjes. Mix & Match! Hier bovenop ligt een laag met witte chocolade, een laag met pumpkin spice kruiden en daar bovenop de topping van de pompoentjes.

No bake pumpkin spice cheesecake
No bake pumpkin spice cheesecake

Pumpkin Spice cheesecake bewaren

De pumpkin spice cheesecake bewaar je in de koelkast, hij blijft ongeveer 2-3 dagen goed.

No bake pumpkin spice cheesecake
No bake pumpkin spice cheesecake

Pumpkin spice cheesecake (no bake)

Een heerlijke no bake cheesecake die perfect is voor de herfstdagen: een pumpkin spice cheesecake met witte chocolade. De cheesecake is versierd met pompoen truffels met roomkaas.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Opstijven 6 uur
Totale tijd 6 uur 35 min
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 12 stukjes

Equipment

  • Springvorm 22-24 cm
  • Bakpapier
  • * hoe breder de springvorm, hoe lager de taart wordt

Ingrediënten
  

Koekbodem

  • 200 gram pak digestive koekjes of maria biscuits
  • 100 gram gesmolten boter

Cheesecake lagen

  • 200 gram roomkaas
  • 150 ml halfvolle yoghurt
  • 350 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1,5 theelepel pumpkin spice kruiden*
  • 125 gram witte chocolade
  • 2 x 80 ml heet water
  • 8 blaadjes gelatine

Topping

  • 1 x het recept voor pompoen truffels met roomkaas

Instructies
 

Bodem

  • Begin met de onderste laag, de koekbodem. Begin dus met het vermalen van de koekjes.
  • Mix dit samen met de gesmolten boter. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort hier de koekbodem op. Druk dit stevig aan en zet in de koelkast.

Cheesecake lagen

  • Ga nu verder met de cheesecake laag. Zet alvast een kommetje koud water klaar met hierin de gelatine.
  • Klop de slagroom stijf met 50 gram suiker.
  • Mix vervolgens in een andere kom de roomkaas met de halfvolle yoghurt los. Roer het goed door totdat je geen klontjes meer ziet. Mix hier vervolgens de vanille extract en de vanillesuiker doorheen.
  • Schep dit nu voorzichtig bij de opgeklopte slagroom en roer dit door. Verdeel dit over twee kommen.

Witte chocolade cheesecake laag

  • Smelt 125 gram witte chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat dit heel even terug op temperatuur komen.
  • Voeg dit toe aan een van de twee kommen.
  • Zet een schaaltje met 80 ml heet water klaar (kokend water, maar echt heet water uit de kraan kan ook). Laat hier 4 blaadjes gelatine in oplossen. Mix dit met het roomkaasmengsel waar je net de witte chocolade in hebt gedaan. Verdeel dit over de koekbodem en zet even in de koelkast

Pumpkin spice cheesecake laag

  • Voeg aan de andere kom 1,5 theelepel pumpkin spice kruiden toe. Proef of je het goed vind smaken en voeg eventueel nog iets meer toe naar smaak.
  • Zet nog een schaaltje met 80 ml heet water klaar. Laat ook hier 4 blaadjes gelatine in oplossen. Mix dit met het roomkaasmengsel.
  • Verdeel dit vervolgens over de witte chocolade laag en laat de cheesecake minimaal 4-6 uur (maar het liefste een hele nacht) opstijven in de koelkast.

Topping

  • Versier hem vervolgens met de pompoen truffels met roomkaas.

Notities

*  De pumpkin spice kruiden maak je volgens dit recept
** De pompoen truffels met roomkaas maak je volgens dit recept
Trefwoord Cheesecake, Herfst, Pumpkin Spice, Pompoen

Ben je benieuwd naar andere cheesecakes die ik heb gemaakt? Neem bijvoorbeeld een kijkje bij dit recept voor Lemon Meringue Cheescake of Tompouce Cheesecake. Beide heerlijke opties als je niet zo van pumpkin spice houd of als het zomer is in plaats van herfst. Of als je deze al een keertje hebt gemaakt en toe bent aan een ander recept natuurlijk.

No bake pumpkin spice cheesecake bakkenmetlisanne

You may also like

Leave a Comment

Rating recept




%d bloggers liken dit: