Zoete Spare Ribs uit de slowcooker

by bakkenmetlisanne

Spare Ribs zijn echt heerlijk als ze zo van het bot vallen. Dat lukt het beste als je ze in een slowcooker de hele dag laat garen. Voor dit recept heb je dus een slowcooker nodig! Heb je die niet? Leen er dan een bij je ouders/ooms/tantes/vrienden, want dit wil je! Het kost wel even de tijd, inclusief het marineren ben je zo 18 uur bezig. Zorg dan ook dat je op tijd begint met het eventueel ontdooien van de ribs en het marineren ervan!

Wat heb je nodig?

Een slowcooker
1 stuk rib per persoon

Voor de rub
2 eetlepels paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel mosterdzaad
1 theelepel tijm
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel komijn
of
1 zakje santa maria classic rub

Voor de marinade
100 ml barbecuesaus
3 eetlepels honing
2 teentjes knoflook
3 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels bruine basterdsuiker

Voor het aflakken
100 ml barbecuesaus
3 eetlepels honing
3 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels bruine basterdsuiker

Zorg dat de spare ribs ontdooit zijn en verwijder het vel van de ribs. Dit kun je doen door een mesje onder het vel te steken en het er zo vanaf te trekken. Maak vervolgens de rub door alle ingredienten met elkaar te mengen en wrijf dit over de spare ribs heen. Laat dit een nacht intrekken terwijl de ribs in de koelkast staan.

Als de rub lang genoeg heeft ingetrokken in de spare ribs, is het tijd voor de marinade. Deze maak je door alle ingrediënten voor de marinade met elkaar te mengen. Smeer de ribs hiermee in en laat ze nog eens 2 uur in de koelkast staan.

Nu is het tijd voor de slowcooker, leg de ribs in de slowcooker en laat deze ongeveer 7-8 uur op low staan. Je kunt het eventueel ook op high doen, maar ik vind het ze lekkerder worden als ze langzaam garen. Keer ze halverwege een keer om.

Maak na de 7-8 uur de saus voor het aflakken door de barbecuesaus, de honing, de ketjap manis en de bruine suiker te mengen. Bestrijk de gebakken spare ribs hiermee en leg ze per kant nog 5 minuten onder de grill. Eetsmakelijk!

You may also like