Kaneel-rozijnen Bagels

by bakkenmetlisanne

Afgelopen weekend had ik zin in iets zoets voor de lunch. Maar wat moet je dan maken? Na wat scrollen door Instagram zag ik bagels. Die kan je natuurlijk heel makkelijk zoet maken door kaneel en rozijnen toe te voegen. Zo ontstond het idee voor deze kaneel-rozijnen bagels. Ze zijn eenvoudig te maken, maar je hebt wel geduld nodig. Het deeg moet namelijk 2x rijzen en het moet in de oven. Maar goed, dan heb je ook wat! En goed nieuws, het recept is al lactosevrij! Dus voor iedereen die lactosevrij eet, er zijn geen aanpassingen nodig aan het recept. Dat is ook eens fijn 🙂

Wat heb je nodig?

Voor 8 bagels

500 gram tarwebloem
7 gram gedroogde gist
5 gram kaneel
20 gram witte basterdsuiker
20 gram donkere basterdsuiker
300 ml lauwwarm water
100 gram rozijnen
2 gram bakpoeder + pan kokend water

Aan de slag!

Doe de tarwebloem, gist, witte basterdsuiker en het lauwwarme water in een grote mengkom en kneed hier een stevig deeg van. Dit kan eenvoudig met een keukenmachine. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om de kaneel al bij deze stap toe te voegen, maar ik maakte ook nog andere bagels van hetzelfde deeg, dus ik heb er zelf voor gekozen om dit later te doen. Even lekker! Leg een theedoek over de kom en laat het deeg voor minimaal een uur rijzen in een warme omgeving. Laat ondertussen de rozijnen in lauwwarm water wellen.

Als het deeg na een uur in hoeveelheid is verdubbeld, kan je verder naar de volgende stap. Voeg de kaneel toe en kneed dit door het deeg heen. Voeg vervolgens de rozijnen en de bruine basterdsuiker toe en vouw deze door het deeg heen. Laat het deeg vervolgens nog eens 30 minuten staan.

Verdeel het deeg in 8 stukken en maak bolletjes van het deeg. Leg dit op een bakplaat met bakpapier en maak met je duim een gat in het midden zodat je de vorm van een bagel krijgt. Laat dit nog eens 15 minuten staan.

Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg hier de bakpoeder aan toe (dit gaat even borrelen). Het is nu belangrijk dat de bagels ongeveer 45 seconden tot 1 minuut per zijde worden gekookt. Sta deze stap niet over, dit zorgt ervoor dat de bagel zijn vorm krijgt en zorgt dat de bagel gaat glanzen. Het kan zijn dat het deeg plakt aan het bakpapier, je kunt ze met bakpapier en al koken. Dit laat vanzelf na een paar seconden los en kun je dan uit het water halen. Laad de bagels vervolgens even uitlekken op een theedoek voordat je ze op een bakplaat legt. Doe dit met alle bagels.

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de bagels voor 15 minuten.

Cinnamon Bagels
Cinnamon-Raisin Bagels

You may also like