Flammkuchen

by bakkenmetlisanne

Flammkuchen is van oorsprong een soort voorloper op de pizza En werd in de Elzas en later ook in Duitsland veel gemaakt. Flammkuchen wordt gemaakt met een dunne bodem van brooddeeg, een laagje créme fraîche, uien en reepjes spek. Nu is het zo dat ik alles wat maar ook op ui lijkt echt ontzettend vies vind. Dat is dus geen optie. Gelukkig kun je de toppings natuurlijk ook helemaal zelf bepalen! Dit keer werd het een ‘Wat kan ik in mijn koelkast vinden – versie’. Eentje die heel goed is uitgepakt! De flammkuchen is belegd met parmaham, reepjes kipfilet, cherrytomaatjes, spinazie en balsamico. En als je hem maakt met het kant en klare Flammkuchen deeg op rol, staat hij binnen 25 minuten op tafel!

Flammkuchen parmaham

Wat heb je nodig?

1 rol Flammkuchendeeg, bijvoorbeeld van Tante Fanny
4 plakjes kipfilet
3 plakjes parmaham
Handje cherrytomaatjes
2 eetlepels (lactosevrije) créme fraîche
Handje verse spinazie
Balsamicosiroop

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven). Rol het deeg uit en leg op een bakplaat. Smeer het deeg in met de créme fraîche en beleg met de kipfilet, parmaham en cherrytomaatjes. Bak voor 15 minuten in de oven.

Je kunt ervoor kiezen om de spinazie eerst te bakken of om het rauw op de flammkuchen te leggen. Als de flammkuchen klaar is, kun je hier de balsamicosiroop over verdelen (hoeveelheid naar wens, als je mij bent dan gaat het halve flesje erop, haha!)

That’s it! Snij de flammkuchen in stukken en je hebt een heerlijke borrelhap, lunch of diner!

You may also like