Ghriba – Marokaanse Kokoskoekjes

by bakkenmetlisanne

Deze maand deed ik voor het eerst mee aan de SwiepSwoepSwap van MandyandMore. Kennen jullie dit al? Zo niet, kijk even op de instratgram van Mandy of typ op Instragram de hashtag Swiepswoepswap in. Wat een super leuk idee! Het idee is dat je wordt gekoppeld aan een andere foodblogger, daar een recept van kies en maakt. Iemand anders maakt vervolgens weer een recept van jouw Instagram of blog. Klinkt leuk toch?

Ik ging aan de slag met dit recept van de Bakmuts: Ghribra, oftewel, Marokaanse Kokoskoekjes. Ik kende ze nog niet, maar oh wat zijn ze lekker! Ik heb het recept iets aangepast omdat ik niet genoeg kokosrasp had (oeps), maar we vonden dat er alsnog een flinke kokossmaak aanzat, dus dit deed niets onder voor de smaak.

Wat heb je nodig?

100 gram kokosrasp
150 gram tarwebloem
250 gram fijne griesmeel
180 gram fijne kristalsuiker
150 ml zonnebloemolie
1 zakje bourbon vanille suiker
1 flinke eetlepel abrikozenjam
3 eieren
snufje zout
rasp van een halve citroen
2 theelepels bakpoeder
Poedersuiker

Aan de slag!

Meng in een grote kom de drie eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker, zout en citroenrasp. Mix met de mixer tot een romig mengsel, dit heb ik zo’n 10 minuten laten mixen. Voeg vervolgens de zonnebloemolie en de abrikozenjam toe en mix nog even door.

Voeg de kokosrasp toe en meng met het een spatel door. Voeg vervolgens de helft van de griesmeel toe samen met het bakpoeder. Als de griesmeel goed is opgenomen, voeg dan geleidelijk aan de rest van de griesmeel toe. Zeef vervolgens de tarwebloem en voeg dit toe. Kneed dit tot een deeg. Het deeg is wat plakkerig, dit klopt, maar het moet niet te plakkerig zijn. Voeg in dat geval wat extra bloem toe.

Maak vervolgens bolletjes van het deeg (met lepel of ijsschep krijg je gelijke porties). Druk deze bolletjes plat. Doe poedersuiker in een bakje en rol de koekjes door de poedersuiker. Leg deze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar.


You may also like