Yoghurt Citroen pannenkoekjes

by bakkenmetlisanne

Het is weer tijd voor een nieuw recept voor ontbijtpannenkoekjes. Na de standaard American Pancakes en de Kwarkpannenkoekjes, ben ik aan de slag gegaan met een recept voor Yoghurt Citroen pannenkoekjes. Er zit geen suiker in, dus het is een iets bewustere keuze. Daarnaast heb ik een deel van de bloem vervangen door amandelmeel.

Waar ga jij vandaag mee ontbijten?

Wat heb je nodig?

125 ml magere yoghurt
50 gram amandelmeel
50 gram tarwebloem
Rasp van 1 citroen
2 eieren
1/2 tl bakpoeder
Snufje zout
Olie of bakboter

Aan de slag!

Doe de tarwebloem en het amandelmeel in een kom en meng hier de magere yoghurt doorheen. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en mix dit met een mixer tot een glad deeg. Voeg vervolgens de citroenrasp, de bakpoeder en het zout toe en mix dit een paar minuten op de hoogste stand.

Verwarm een pan en doe hier een scheutje olie of bakboter in. Bak de pannenkoekjes aan beide zijden goudbruin (omdraaien zodra er belletjes in de bovenkant komen).

Serveer met wat poedersuiker of honing!

Lactosevrije optie: Voeg lactosevrije yoghurt toe in plaats van de gewone yoghurt.

You may also like