Knoflookbroodjes

by bakkenmetlisanne

Ben je op zoek naar de ultieme snack? Ga dan aan de slag met deze heerlijke knoflook-mozzarella broodjes. En ze smaken echt net zo goed als ze er uit zien! De broodjes zijn gemaakt met een kant-en-klaar rol spelt pizzadeeg, mozzarella, (heel veel) knoflook, roomboter en peterselie. Je kunt natuurlijk ook zelf pizzadeeg maken. Voor een recept voor zelfgemaakt pizzadeeg, klik dan hier. Voor dit recept heb ik dat dus niet gedaan, omdat ik graag binnen een half uurtje iets lekkers op tafel wilde zetten.

Oh en tip, het is niet echt geschikt voor een eerste date 😉

Wat heb je nodig?

1 rol kant-en-klaar (spelt) pizzadeeg of 1x het recept voor pizzabodems
3/4 teentjes knoflook
50 gram roomboter
3 takjes peterselie, fijngehakt
1 bol mozzarella
Ovenschaal

Aan de slag!

Smelt de roomboter en voeg hier de teentjes geperste knoflook en de gehakte peterselie aan toe. Rol het pizzadeeg uit tot een lange lap. Snij het deeg in 16 stukjes (door midden, die twee helften door midden en dan die stukjes weer door midden). Snij de mozzarella in kleine stukjes.

Smeer het deeg in met de gesmolten knoflookboter en leg hier een stukje mozzarella op. Vouw de hoeken naar binnen zodat je een soort bal krijgt. Leg deze stukken naast elkaar in een ingevette ovenschaal.

Als je alle bolletjes in de ovenschaal hebt gedaan, kun je hier de rest van de knoflookboter nog overheen gieten. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes voor 15-20 minuten.

Lactosevrije versie: Vervang de boter door Flora Plant Based, vervang de mozzarella door buffelmozzarella of Galbani Lactosevrije Mozzarella

You may also like