Burrito’s uit de oven

by bakkenmetlisanne

Burrito’s zijn een van oorsprong Mexicaans gerecht met tortilla’s en gehakt. Je kunt deze natuurlijk vullen met een vulling naar keuze. Bij ons staat deze versie het meeste op tafel: volkoren tortilla’s met gehakt, mais, paprika en tomaat. Ze zijn ideaal wanneer je weinig tijd hebt, want je hebt er maar weinig voorbereidingstijd aan. De oven moet het meeste werk doen. Daarnaast kun je ze zo gezond maken als je zelf wil door eventueel meer groenten toe te voegen.


Wat is jouw favoriete burrito vulling?

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

6 kleine volkoren tortilla’s
200 gram rundergehakt
1 grote tomaat
1 paprika
1 blikje mais
150 gram créme fraîche
150 gram geraspte kaas
1 eetlepel tacokruiden

Aan de slag!

Snijd de tomaat en de paprika in kleine blokjes. Mix dit samen met de mais in een grote kom. Mix het gehakt met de tacokruiden en bak deze goudbruin. Voeg hier de paprika, tomaat en mais aan toe en bak nog 2 minuten mee.

Smeer wat créme fraîche op een tortilla en schep hier de gehaktmix in. Vervolgens kun je hier wat geraspte kaas op leggen. Vouw de burrito’s dicht door eerst de onderkant naar binnen te vouwen en vervolgens de linker en de rechterkant. Doe wat créme fraîche op de rechterkant en vouw de linkerkant hier overheen. Zo springen ze niet open. Leg deze allemaal naast elkaar in een grote ovenschaal. Besmeer alle wraps in het midden met créme fraîche en strooi hier de overige kaas overheen.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de burrito’s voor ongeveer 15 minuten. Eetsmakelijk!

You may also like