Bananenbrood

De laatste tijd proberen we om wat gezonder te eten. Daar passen al die lekkere (ongezonde) baksels natuurlijk niet echt bij. Daarom ben ik aan de slag gegaan met wat gezondere recepten! Bananenbrood kan je in verschillende versies maken, van een met heel veel suiker, naar een super gezonde versie. Deze zit er een beetje tussenin. Er zit alleen wat vanillesuiker in, maar geen enorme hoeveelheden toegevoegde suiker. Ook is een deel van de bloem vervangen met amandelmeel. Je zou ook nog wat gehakte nootjes kunnen toevoegen, maar daar ben ik zelf nooit zo’n fan van. Je kunt het bananenbrood eten als lekker tussendoortje, maar natuurlijk ook als ontbijt of lunch!

Wat heb je nodig?

3/4 middelgrote rijpe bananen
3 medium eieren
150 gram tarwebloem
100 gram amandelmeel
2 zakjes vanillesuiker (ik gebruike bourbon vanille)
8 gram bakpoeder
5 gram baking soda
snufje zout

Aan de slag!

Prak de bananen en voeg hier één voor één de eieren aan toe. Mix dit totdat je een soort papje krijgt van ei en banaan. Mix in een aparte kom alle droge ingrediënten door elkaar, dus de tarwebloem, het amandelmeel, de vanillesuiker, de bakpoeder, de baking soda en het zout. Mix dit vervolgens als een geheel door het bananen/eieren mengsel. Mix dit totdat je een goed stevig mengsel krijgt dat een beetje lijkt op de dikte van cakebeslag. Mocht je wat gehakte nootjes willen toevoegen, doe dat dan nu (denk bijvoorbeeld aan walnoten of amandelen).

Vet een cakeblik in en bestuif deze met bloem. Stort hier vervolgens het beslag in. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bak het bananenbrood voor 45-50 minuten. Hij is gaar als je satéprikker er door uitkomt. Laat het bananenbrood even afkoelen en haal hem uit het cakeblik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: