Bladerdeeghapjes Geitenkaas-Honing

by bakkenmetlisanne

Ben je op zoek naar een goede borrelsnack? Ga dan aan de slag met het recept voor deze overheerlijke bladerdeeghapjes gevuld met parmaham, geitenkaas, honing en tijm. Ze zijn eenvouding te maken en staan binnen een half uurtje op tafel. Ideaal om indruk te maken op (onverwacht) bezoek!

Wat heb je nodig?

Voor 12 hapjes

1 rol vers bladerdeeg of 3 plakken diepvriesbladerdeeg
2 plakken parmaham
100 gram zachte geitenkaas
2 eetlepels honing
1 eetlepel tijm voor de garnering
Mini cupcake bakvorm

Aan de slag!

Gebruik de helft van een rol vers bladerdeeg of 3 plakken diepvriesbladerdeeg. Snij het bladerdeeg in vierkantjes van 5 bij 5 cm. Vul de cupcake vormpjes met de plakjes bladerdeeg. Om ervoor te zorgen dat de bodem niet gaat rijzen, moeten de bakjes blind worden gebakken. Doe dit door stukjes bakpapier op het bladerdeeg te leggen en hier bakbonen (of rijst, bonen etc.) op te leggen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de bakjes voor 15 minuten.

Mix de geitenkaas met de honing. Snij de parmaham in stukjes. Haal de gebakken bakjes uit de oven en haal de bakbonen/het bakpapier eruit. Vul de bakjes vervolgens met de parmaham en de geitenkaas. Bak de bakjes nog eens 3-4 minuten op 200 graden.

Drup voor het serveren in ieder bakje nog een beetje honing en wat tijm.

Lactosevrije optie: Tante Fanny bladerdeeg op rol is lactosevrij. Qua kaas is het per persoon afhankelijk wat je kunt verdragen. Geitenkaas gaat bij mij bijvoorbeeld goed.

You may also like