Pizzadeeg

by bakkenmetlisanne

Zelfgemaakte pizza is heerlijk! Wat dacht je van een pizza Margherita of een pizza Pepperoni. Ik maakte zelf een pizza met rauwe ham, tomaat, mozzarella, rucola en balsamico. Een goede pizza begint natuurlijk met een goede bodem. Met dit basisrecept voor pizzadeeg kun je eindeloos variëren.

Wat heb je nodig?

Voor 2 pizzabodems:
300 gram bloem
4 gram instant gist
5 gram zout
140 gram water
2 eetlepels olijfolie


Mix alle ingrediënten in een kom, het liefste met een mixer met deeghaken. Laat het deeg vervolgens even 10-15 minuten rusten. Verdeel dit deeg dan vervolgens in twee delen voor de twee pizzabodems. Ik heb het deeg dan in twee kommetjes verdeelt en afgedekt met een schone theedoek. Laat het deeg vervolgens 5 uur staan om te rijzen.

Verwarm dan de oven voor op 220 graden. Rol het deeg uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat (of indien je deze hebt: een pizzasteen). Zorg er wel voor dat je wat bloem strooit op en onder het deeg, zodat het deeg niet blijft plakken. Vervolgens is het tijd om het deeg te beleggen!

Kies hiervoor ingrediënten naar keuze, ik heb de pizza belegd met tomatensaus, rauwe ham, mozzarella, tomaat en geraspte kaas.

You may also like