American Pancakes

American Pancakes, een heerlijke variatie op de ‘gewone’ pannenkoeken. En een heel groot pluspunt, daar waar de Nederlandse pannenkoeken meestal met het diner wordt gegeten, worden de American Pancakes meestal met het ontbijt gegeten. Zo kun je op ieder moment van de dag pannenkoeken eten! Met dit recept maak je heerlijke fluffy en luchtige American Pancakes. En het recept is daarbij ook nog eens heel eenvoudig! Zelf maakte ik een lactose vrije versie, onderaan het document zie je de aanpassingen in het recept voor de lactose vrije variant!

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 10 pancakes

195 gram bloem
1 zakje bakpoeder
Mespuntje zout
15 gram suiker
300 ml halfvolle melk
45 gram boter op kamertemperatuur
1 ei
Boter of margarine om in te bakken

Mix in een grote kom alle droge ingrediënten. Zodra dit goed is gemengd kun je de melk, boter en het ei toevoegen. Mix dit vervolgens op een hoge stand tot een glad deeg.

Verwarm een koekenpan en laat de boter of margarine smelten. Zorg ervoor dat je niet teveel boter/margarine gebruikt. Anders worden de pancakes vrij vet. Schep het beslag in de pan met een soeplepel of giet het vanuit een maatbeker met een goede schenktuit. Voeg niet teveel deeg toe, ongeveer 1 soeplepel is voldoende. Anders gaan ze vloeien en worden ze te groot, terwijl ze tijdens het bakken juist wat hoger worden. Zodra het deeg wat droger is en er belletjes in het beslag ontstaan, kun je de pannenkoeken omdraaien. Bak op deze manier alle pancakes

Serveer de pancakes met bijvoorbeeld echt op zijn Amerikaans met maple syrup. Of natuurlijk met stroop of poedersuiker

Lactose vrije optie:

Vervang de 45 gram boter met Flora Plant Ongezouten
Vervang de melk met lactose vrije halfvolle melk of een plantaardige variant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: