Cheesecake

Cookie Dough Kwarktaart

Afgelopen vrijdag plaatste ik een recept voor eetbare cookie dough online en daarin gaf ik al aan dat ik het had gemaakt, omdat ik een goed idee had voor een recept waarbij ik de cookie dough wilde gebruiken. Dat is deze cookie dough kwarktaart geworden. Een heerlijke koekjesbodem, lekkere laag kwarktaart met daarboven op stukjes cookie dough. Een heerlijke smaakcombinatie! En pluspuntje, je hebt bij dit recept geen oven nodig! (oké misschien alleen voor het garen van de bloem). Het enige wat je nodig hebt is een portie geduld, want het duurt even voordat de kwarktaart is opgesteven. Maar dan heb je ook wat: een overheerlijke cookie dough kwarktaart!

Cookie Dough Kwarktaart

Wat heb je nodig?

1x het recept voor Cookie Dough
450 gram magere kwark
200 ml slagroom
100 gram suiker
7 baadjes gelatine
100 ml halfvolle melk
1 zakje (bourbon) vanillesuiker
80 gram gesmolten boter
300 gram digestive koekjes
Springvorm 20 of 22 cm

Aan de slag!

Verkruimel de digestive koekjes in een keukenmachine of met de hand. Smelt ondertussen de boter en mix dit met de gekruimelde koekjes. Bekleed de springvorm met het bakpapier op de bodem en verdeel hier de gekruimelde koekjes over. Zet dit in de koelkast terwijl je de kwark-laag maakt. 

Laat de gelatine weken in een bakje koud water voor 10 tot 15 minuten. Klop de slagroom totdat deze bijna stijf is, voeg vervolgens de suiker en vanillesuiker toe. Klop in een aparte kom de kwark los en voeg ook deze toe aan de slagroom. Proef of je de smaak zoet genoeg vind, zo niet, voeg eventueel nog wat suiker toe.

Verwarm 100 ml melk in een pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg dit een voor een toe aan de melk. Roer dit door de melk heen totdat het volledig is opgelost. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel en roer dit goed door elkaar.

Verdeel het kwarkmengsel over de kruidnoten bodem en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Verdeel als de kwarktaart is opgesteven de cookie dough in stukjes over de kwarktaart heen. Je Cookie Dough kwarktaart is nu klaar!

Cookie Dough Kwarktaart

Categorieën:Cheesecake, Zoete recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s