Cookie Dough Kwarktaart met eetbaar koekjesdeeg

Afgelopen vrijdag plaatste ik een recept voor eetbare cookie dough online en daarin gaf ik al aan dat ik het had gemaakt, omdat ik een goed idee had voor een recept waarbij ik de cookie dough wilde gebruiken. Dat is deze cookie dough kwarktaart geworden. Een heerlijke koekjes bodem, lekkere laag kwarktaart met daarboven op stukjes cookie dough. Een heerlijke smaakcombinatie! En pluspuntje, je hebt bij dit recept geen oven nodig! (oké misschien alleen voor het garen van de bloem van de cookie dough, maar dat is optioneel). Het enige wat je nodig hebt is een portie geduld, want het duurt even voordat de kwarktaart is opgesteven. Maar dan heb je ook wat: een overheerlijke cookie dough kwarktaart!

Heb jij dat ook, dat als je koekjes wil bakken, dat je de helft van het koekjesdeeg per ongeluk al op snoept terwijl je aan het bakken bent? Dit is wel echt een van mijn problemen, haha. Ik vind koekjesdeeg haast nog lekkerder dan de koekjes zelf. Maar erg goed is het niet voor je, aangezien er rauw ei in zit. Daarom ben ik ook heel blij met eetbaar koekjesdeeg! En van de combinatie van het koekjesdeeg en kwarktaart maak je me nog blijer. Heerlijk!

De kwarktaart is gemaakt in een bakvorm van 22 cm. Zelf heb ik deze bakvorm, wat ik persoonlijk een hele fijne vind! Hij is lekker hoog, waardoor je geen rekening hoeft te houden met of het allemaal wel past.

Cookie Dough kwarktaart bewaren

Een kwarktaart kun je in de koelkast ongeveer twee tot drie dagen bewaren. Wil je hem toch langer bewaren? Kies er dan voor om hem in te vriezen, verpak de taart luchtdicht, dan kun je hem ongeveer drie maanden bewaren. Ik zou hem wel invriezen zonder de cookie dough en dit pas op het moment van serveren toevoegen.

Cookie Dough Kwarktaart
Cookie Dough, Koekjesdeeg, bakkenmetlisanne
Cookie Dough Kwarktaart
Cookie Dough Kwarktaart

Cookie Dough Kwarktaart

Cookie Dough Kwarktaart, een heerlijke kwarktaart met bodem van digestive koekjes en eetbaar cookie dough bovenop
Voorbereidingstijd 30 min
Opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 min
Gang Tussendoortje
Porties 12 stukjes

Equipment

  • Springvorm 20 of 22 cm

Ingrediënten
  

  • 1 keer het recept voor Cookie Dough
  • 450 gram magere kwark
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 7 baadjes gelatine
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 zakje vanillesuiker bourbon vanille
  • 80 gram gesmolten boter
  • 300 gram digestive koekjes

Instructies
 

  • Verkruimel de digestive koekjes in een keukenmachine of met de hand. Smelt ondertussen de boter en mix dit met de gekruimelde koekjes.
  • Bekleed de springvorm met het bakpapier op de bodem en verdeel hier de gekruimelde koekjes over. Zet dit in de koelkast terwijl je de kwark-laag maakt.
  • Laat de gelatine weken in een bakje koud water voor 10 tot 15 minuten. Klop de slagroom totdat deze bijna stijf is, voeg vervolgens de suiker en vanillesuiker toe.
  • Klop in een aparte kom de kwark los en voeg ook deze toe aan de slagroom. Proef of je de smaak zoet genoeg vind, zo niet, voeg eventueel nog wat suiker toe.
  • Verwarm 100 ml melk in een pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg dit een voor een toe aan de melk. Roer dit door de melk heen totdat het volledig is opgelost. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel en roer dit goed door elkaar.
  • Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Verdeel als de kwarktaart is opgesteven de cookie dough in stukjes over de kwarktaart heen.
Trefwoord Cookie Dough, Kwarktaart

2 Replies to “Cookie Dough Kwarktaart met eetbaar koekjesdeeg”

  1. Diana Schuurmans

    Vandaag deze taart en Cookie Dough gemaakt. Heerlijk van smaak. Leuke en lekkere taart. Bedankt 🙂
    Ik vind alleen onze bodem erg kruimelig. Volgende keer zal ik die maken met of iets meer boter, of iets minder biscuit.
    Oh ja, kijk even naar je tekst op het eind. Je schrijft ‘kruidnoten bodem’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: