Eetbaar koekjesdeeg – Heerlijke cookie dough!

by bakkenmetlisanne

Je kunt mij echt wakker maken voor koekjesdeeg en als ik koekjes bak, moet ik oppassen dat niet de helft van het deeg al in mijn mond verdwijnt, voordat de koekjes gebakken zijn. Maar goed, het koekjesdeeg waarmee je normaal gesproken koekjes bakt, is niet heel goed voor je. Er zit rauw ei in en de bloem is ook rauw. Nu leef ik na jaren rauw deeg eten nog steeds, maar erg goed is het niet. Tijd voor een recept voor eetbaar koekjesdeeg!

Dit stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken, maar het is er eigenlijk nooit van gekomen. Nu kwam ik ineens op een heel leuk idee waarin ik het koekjesdeeg kon verwerken, dus nu moest ik het wel maken! Dat was namelijk een cookie dough kwarktaart! Het recept vind je via deze link of door op de foto van de kwarktaart in dit recept te klikken.

Heb jij dat ook, dat als je koekjes wil bakken, dat je de helft van het koekjesdeeg per ongeluk al op snoept terwijl je aan het bakken bent? Dit is wel echt een van mijn problemen, haha. Ik vind koekjesdeeg haast nog lekkerder dan de koekjes zelf. Maar erg goed is het niet voor je. Daarom ben ik ook heel blij met eetbaar koekjesdeeg! 

Let op: dit recept is niet geschikt om echte koekjes mee te bakken. Wil je dit wel? Kies dan bijvoorbeeld voor dit recept voor suikerkoekjes of dit recept voor gingerbread koekjes.

Eetbaar koekjesdeeg bewaren

Je kunt het eetbare koekjesdeeg prima bewaren. Het blijft goed afgedekt een paar dagen goed in de koelkast. Laat het wel even op kamertemperatuur komen voordat je het eet, door de boter kan het wat harder worden. Invriezen kan ook, verpak het dan goed, dan blijft het twee a drie maanden goed.

Eetbaar Koekjesdeeg
Eetbaar Koekjesdeeg
Eetbaar Koekjesdeeg

Eetbaar Koekjesdeeg

Eet jij tijdens het bakken van koekjes ook altijd al het deeg al op? Maak dan eetbaar koekjesdeeg!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 Bakje vol

Ingrediënten
  

 • 75 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 125 gram bloem
 • Snufje zout
 • 1 theelepel vanille extract of vanillepasta
 • 50 gram witte basterdsuiker
 • 30 gram donkere basterdsuiker
 • 20 ml melk
 • 100 gram chocolate chips

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden, verdeel de bloem over een bakvorm en bak dit voor 5 minuten op 180 graden, zodat de bloem gaart. In rauwe bloem kunnen namelijk veel bacteriën zitten, die wil je er wel uit hebben! Laat de bloem vervolgens afkoelen.
 • Mix de boter samen met de witte en donkere basterdsuiker tot een romig mengsel. Voeg hier de melk, de vanillepasta/extract en het zout aan toe. Meng dit goed door elkaar.
 • Als laatste voeg je de bloem toe. Kneed het deeg met je handen tot een geheel. Als laatste voeg je de chocolate chips toe. Kneed het deeg tot een bal.
 • Als de boter bij het kneden heel zacht is geworden, kun je de cookie dough nog even in de koelkast zetten om op te stijven. Maar ik snap het als je die verleiding niet kunt weerstaan 😉
Trefwoord Koekjes, Cookie Dough, Koekjesdeeg

You may also like