Eetbare Cookie Dough

Je kunt mij echt wakker maken voor koekjesdeeg en als ik koekjes bak, moet ik oppassen dat niet de helft van het deeg al in mijn mond verdwijnt, voordat de koekjes gebakken zijn. Maar goed, de cookie dough waarmee je normaal gesproken koekjes bakt, is niet heel goed voor je. Er zit rauw ei in en de bloem is ook rauw. Nu leef ik na jaren rauw deeg eten nog steeds, maar erg goed is het niet. Tijd voor een recept voor eetbare cookie dough! Dit stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken, maar ik had ook een heel leuk idee waarin ik de cookie dough kon verwerken, dus nu moest ik het wel maken! Dat recept komt komende zondag online. Ben je al benieuwd wat het is? Onder aan de post krijg je een voorproefje van dat recept!

Wat heb je nodig?

75 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram bloem
Snufje zout
1 theelepel vanille extract of vanillepasta
50 gram witte basterdsuiker
30 gram donkere basterdsuiker
20 ml melk
100 gram chocolate chips

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 graden, verdeel de bloem over een bakvorm en bak dit voor 5 minuten op 180 graden, zodat de bloem gaart. In rauwe bloem kunnen namelijk veel bacteriën zitten, die wil je er wel uit hebben! Laat de bloem vervolgens afkoelen.

Mix de boter samen met de witte en donkere basterdsuiker tot een romig mengsel. Voeg hier de melk, de vanillepasta/extract en het zout aan toe. Meng dit goed door elkaar. Als laatste voeg je de bloem toe. Kneed het deeg met je handen tot een geheel. Als laatste voeg je de chocolate chips toe. Kneed het deeg tot een bal.

Als de boter bij het kneden heel zacht is geworden, kun je de cookie dough nog even in de koelkast zetten om op te stijven. Maar ik snap het als je die verleiding niet kunt weerstaan 😉

One Reply to “Eetbare Cookie Dough”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: