Carpaccio bonbons op bladerdeeg lepel

by bakkenmetlisanne

Hoe leuk zijn deze carpaccio bonbons op bladerdeeg lepel? Ideaal om te serveren als amuse tijdens de feestdagen, of tijdens een ander (klein) feestje. Helaas mogen we nog altijd geen grote feestjes vieren. Hopelijk is dat heel snel weer verleden tijd! De carpaccio is gevuld met rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en truffelmayonaise. Hierop ligt nog een toefje truffelmayonaise met een blaadje rucola. En het leukste van deze amuses? Ze worden geserveerd op een lepel gemaakt van bladerdeeg. Dit maakt hem helemaal af!

Deze lepel van bladerdeeg maak je helemaal zelf. Snijdt uit een vel bladerdeeg lepels uit. Hou wel een wat dikker steeltje aan dan dat je lepel is, anders loop je het risico dat hij gaat breken. Je verzwaart de ronde kant van de lepel met wat bakbonen, waardoor dit wat minder omhoog komt. Hier leg je carpaccio bonbons op met truffelmayonaise, rucola en parmezaanse kaas. Een super goede combinatie en je maakt sowieso indruk op je gezelschap. Want wie maakt er nou een eetbare lepel?

Serveer deze carpaccio bonbons op bladerdeeg lepel bijvoorbeeld tijdens kerst als amuse! Ben je benieuwd naar andere kerstrecepten? Deze vind je hier!

Carpaccio Amuse lepels

Carpaccio bonbons op bladerdeeg lepel bewaren

De lepels kun je van te voren maken, bewaar ze dan maximaal 2 dagen in een afgesloten bak. Doe de carpaccio hier wel pas op het laatste moment op. Het is rauw vlees, dus dit wil je zo kort mogelijk voor het serveren uit de verpakking halen. Daarnaast kan het vocht van de carpaccio of truffelmayonaise in de lepel trekken, waardoor het bladerdeeg wat zachter kan worden.

Carpaccio Amuse lepels/ Alle kerstrecepten

Carpaccio Amuse lepel

Hoe schattig zijn deze amuse carpaccio lepels? Je maakt de lepels helemaal zelf van bladerdeeg!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang amuse
Porties 6 stuks

Equipment

 • Bakbonen

Ingrediënten
  

 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 1 ei
 • Circa 120 gram carpaccio = 1 pakje vanuit supermarkt
 • 1 handje Pijnboompitten vaak meegeleverd bij carpaccio
 • 1 handje Parmezaanse kaas vaak meegeleverd bij carpaccio
 • Rucola
 • Truffelmayonaise

Instructies
 

 • Rol het bladerdeeg uit en leg een lepel op het bladerdeeg. Gebruik een mes om het bladerdeeg rondom het mes in te snijden, zodat je hier een lepel uit snijd. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet te dun wordt aan de smalle kant van de lepel, anders loop je het risico dat ze breken.
 • Leg de lepel op een met bakpapier beklede bakplaat en herhaal dit tot je alle lepels hebt uitgestoken. Prik gaatjes in de brede kant van de lepel, leg hier wat bakpapier en de bakbonen op. Klop het ei los en bestrijk de lepels hiermee. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de lepels voor ongeveer 12-15 minuten goudbruin. Verwijder in de laatste paar minuten de bakbonen, zodat de brede kant van de lepel ook wat bruiner kan worden.
 • Als de lepels klaar zijn, leg je ze voorzichtig op een rekje om af te koelen. Pak, indien nodig, een metalen lepel en druk hiermee voorzichtig de brede kant van de lepel (waar de carpaccio bonbon op komt) in.
 • Leg nu de carpaccio op een snijplank. Vaak is de carpaccio verpakt op 2 velletjes. Per velletje maken we 3 bonbons, haal de carpaccio voorzichtig uit elkaar zodat er 2×3 plakjes komen te liggen. Leg nu op alle stukken carpaccio wat rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Als laatste leg je hier een theelepeltje truffelmayonaise op.
 • Vouw de carpaccio met alle punten naar binnen, dit is de onderkant van de bonbon. Leg hem vervolgens op de lepel (met de strakke kant boven). Doe hier nog een theelepeltje truffelmayonaise op en maak af met een blaadje rucola.
Trefwoord Kerstbrood, Bladerdeeg, Bladerdeeghapje, Amuse, Carpaccio

Tip: Je kunt uit een hele rol vers bladerdeeg flink wat lepels halen, meer dan de 6 zoals waarvoor het recept is. Deze 6 is gebaseerd op de hoeveelheid carpaccio. Maak er voor de zekerheid een paar extra lepels, mochten ze toch kapot gaan tijdens of na het bakken. Heb je geen ruimte meer in het bladerdeeg om nog een lepel uit te steken, maar je hebt wel nog restjes over? Leg het dan naast elkaar en rol hier met de deegroller overheen. Maak er niet net zoals bij koekjesdeeg een bal van, dan verlies je de structuur van bladerdeeg.

You may also like