Gingerbread M&M koekjes

by bakkenmetlisanne

Deze koekjes zien er toch te vrolijk uit? En ze zien er niet alleen heel leuk uit, ze zijn ook nog eens enorm lekker! De koekjes zijn nog een beetje zacht van binnen en knapperig van buiten. De toevoeging van de M&Ms zorgt ook nog eens voor een heerlijke chocolade smaak. Om in de kerstsferen te blijven heb ik met name kerstige kleuren zoals groen, rood en bruin gebruikt. Door middel van de M&M’s kun je de koekjes zo vrolijk maken als je zelf zou willen. Heb je zin in veel kleur? Gebruik dan alle kleurtjes door elkaar! Meer een perfectionistische dag? Gebruik dan 1 kleur M&M per koekje.

Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’ voorbij komen. Nu zal je mij nooit in mijn leven zien vloggen, maar hetzelfde principe kunnen we natuurlijk ook toepassen op het bakken, een ‘Bakemas’! Ik heb het iets verdraaid, in plaats van een regulier advent tussen 1 en 24 december, heb ik ervoor gekozen om dit tussen 6 en 26 december te doen. Tussen Sinterklaas en kerst dus! 21 dagen lang een heerlijk nieuw recept in kerst stijl. Denk hierbij aan gingerbread cookies, tips voor de gourmet of heerlijke kerstdesserts! Vandaag deel 9: Gingerbread M&M cookies

Wat heb je nodig?

250 gram bloem
snufje zout
80 gram donkerbruine basterdsuiker
80 gram stroop (van Gilse)
0,5 ei
0,5 eidooier
115 gram boter op kamertemperatuur
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel gemberpoeder
Vershoudfolie
Zakje M&M’s
Ronde koekuitstekers

Aan de slag!

Mix de boter samen met de basterdsuiker en de stroop tot een smeuïg mengsel. Klop het hele ei in een kopje los en voeg de helft toe aan het mengsel. Splits vervolgens het andere ei in eiwit en eigeel, klop het eigeel los en voeg ook hier de helft van toe. Mix dit vervolgens goed tot alle ingrediënten zijn opgenomen.

Voeg vervolgens de bloem, de kaneel, de gemberpoeder en het zout toe. Als je een keukenmachine gebruikt, zorg dan dat je het opzetstukje veranderd door een deeghaak, want het gaat een nogal vast deeg worden. Je kunt het laatste stukje eventueel ook met je handen kneden. Zorg dat je het deeg goed kneed zodat alle ingrediënten goed worden opgenomen.

Leg twee grote stukken vershoudfolie op het aanrecht en verdeel het deeg over deze twee stukken. Maak twee lange grote lappen van het deeg, vouw de folie dicht en leg de plakken een paar uur in de koelkast. Je kunt het deeg eventueel ook al een dag van te voren maken.

Nadat het deeg is gekoeld, haal je hem uit de koelkast. Doe dit ongeveer een kwartiertje voordat je weer verder gaat, anders is het deeg te hard en dan kun je er niets mee. Bestrooi je werkbank met bloem, rol het deeg uit en steek met ronde stekers de koekjes uit. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk hier de M&M’s in.

Verwarm de oven op 160 graden en bak de koekjes voor 12-15 minuten. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.

Kerst 2020Kerst 2020

You may also like