Bounty truffels

by bakkenmetlisanne

Ik hou echt heel erg van kokos en dan met name van Bounty. Bij de meeste mensen thuis blijft de bounty juist als laatste over in de doos met celebrations, hier is hij het snelste op! Scheelt wel, op kantoor lust vaak niemand die, blijft er meer over 😉 Serveer ze tijdens de kerstdagen samen met de andere borrelhapjes of als friandises bij de koffie, heerlijk! Naast de standaard bounty truffels heb ik ze ook met witte chocolade gemaakt. Een heerlijke afwisseling op de standaard versie!

Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’ voorbij komen. Nu zal je mij nooit in mijn leven zien vloggen, maar hetzelfde principe kunnen we natuurlijk ook toepassen op het bakken, een ‘Bakemas’! Ik heb het iets verdraaid, in plaats van een regulier advent tussen 1 en 24 december, heb ik ervoor gekozen om dit tussen 6 en 26 december te doen. Tussen Sinterklaas en kerst dus! 21 dagen lang een heerlijk nieuw recept in kerst stijl. Denk hierbij aan gingerbread cookies, tips voor de gourmet of heerlijke kerstdesserts! Vandaag: deel 6: bounty truffels

Wat heb je nodig?

200 gram geraspte kokos
100 gram mascarpone
2 eetlepels suiker
100 gram witte chocolade
100 gram melk of pure chocolade

Aan de slag!

Roer in een grote kom de mascarpone los. Voeg hier de geraspte kokos aan toe en mix dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de twee eetlepels suiker toe. Proef of je de vulling zoet genoeg vind, of dat je eventueel nog een schepje suiker wil toevoegen. Kokos is van zichzelf natuurlijk al erg zoet, dus dat is een kwestie van smaak.

Maak vervolgens kleine balletjes van de kokosvulling en leg dit op een bord of in een plastic schaal. Deze balletjes moeten even opstijven in de koelkast. Laat ze hier minimaal een uur liggen, zodat ze goed hard zijn en de kokos niet lost laat.S

Smelt ondertussen de chocolade en dip de balletjes één voor één in de chocolade en leg ze vervolgens op een bord of bakplaat met wat bakpapier hieronder, zodat het niet vast blijft kleven hier aan. Laat de balletjes vervolgens minimaal een uur hard worden in de koelkast, en je bounty truffels zijn klaar!

Let op: als je een deel met melkchocolade doet en een deel met witte chocolade, zorg dan dat je de vulling voor de andere soort chocolade even in de koelkast laat staan, anders wordt deze weer zacht en valt hij uit elkaar wanneer je hem door de kokos heen haalt.

You may also like