5x bakken voor Moederdag!

Komende zondag is het weer Moederdag! Wil jij graag indruk maken door iets lekkers voor je moeder op tafel te zetten? Hieronder heb ik een aantal recepten verzameld, van makkelijker tot moeilijk!

Moederdag bakken, meringue en aardbeien

1. Aardbeien in chocolade met sprinkels (zie foto boven)
Misschien wel het makkelijkste recept! Je hebt alleen aardbeien, wat chocolade en sprinkels nodig. Smelt de chocolade in de magnetron in een bakje die in de magnetron kan, roer dit steeds goed door tot de chocolade helemaal is gesmolten. (Let op, het bakje is heet). Laat de chocolade vervolgens even afkoelen. Leg de aardbeien op een snijplank of op een bord. Doe de chocolade in een spuitzak of boterhamzakje en haal dit meerdere keren over de aardbei heen. Leg vervolgens de sprinkels op de nog warme chocolade. Laat het nu hard worden. En ze zijn klaar!

2. Hartjes schuimpjes (zie foto boven)
Deze zijn iets moeilijker, maar alsnog leuk om te maken! Volg dit recept en maak de gehele meringue rood met kleurstof. Spuit vervolgens hartjes op een bakplaat met bakpapier. Bak dit voor ongeveer 65 minuten in de oven op 100 graden.

3. Aardbeienslofjes Deze aardbeienslofjes zijn heerlijk! Volg dit recept om ze te maken! Sloffenbodem is een hele lekkere bodem voor gebak! Lekker knapperig en gevuld met amandelspijs. De slofjes zijn vervolgens afgemaakt met banketbakkersroom, verse aardbeien en een toefje slagroom.

4. Aardbeien tartelettes Deze aardbeien tartelettes zijn gevuld met aardbeienmousse en belegd met stukjes aardbeien. Ook deze zijn weer heerlijk! Volg dit recept om ze te maken!

5. Cheesecake met aardbeien en witte chocolade Deze cheesecake is heerlijk! En je hoeft niet te bakken, na een nachtje koelkast is hij al klaar! Deze heerlijke cheesecake is gemaakt met een laagje digestive koekjes, een laag aardbeien cheesecake, een laag witte chocolade cheesecake en een laag met aardbeien gelei. En zoals hij er uit ziet, smaakt hij ook! Lekker fris en fruitig, maar met een heerlijke smaak van witte chocolade

Cheesecake Aardbeien - BakkenMetLisanne

Weet je al wat je gaat maken? Ik kan met voorstellen dat je niet kan kiezen! Je kunt natuurlijk nu ook 1 ding maken en volgende week terugkomen voor iets anders 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: