Zelf puddingbroodjes maken!

by bakkenmetlisanne

Ben jij ook gek op puddingbroodjes? Vroeger aten we deze regelmatig in het weekend. Daarom vond ik het nu tijd om ze een keertje helemaal zelf te maken! Afgelopen week kwam mijn KitchenAid namelijk binnen en dat betekende dat het de hoogste tijd was om zelf broodjes te bakken. Hiervoor had ik ook een keukenmachine, maar die was niet zo sterk als een KitchenAid, waardoor hij brooddeeg niet aan kon. Stond ik alsnog met mijn handen te kneden.. En aangezien de puddingbroodjes al een tijdje op mijn lijstje stonden, werd dat het eerste baksel uit de nieuwe KitchenAid! Ik heb zeker geen spijt van de aankoop, wat een machine! Hij is wel duur, dus je moet er even voor sparen, maar als je hem eenmaal hebt, wil je niets anders. Is het gek dat ik nu ook alle accessoires wil zoals de gehaktmolen enzo?

Goed, genoeg over de KitchenAid, terug naar de puddingbroodjes! Het bakken van de broodjes duurt inclusief rijzen ongeveer 1,5 uur, waardoor de broodjes redelijk snel bij je op tafel kunnen staan! Ze moeten natuurlijk wel even afkoelen voordat je ze vult. De broodjes zijn gevuld met een heerlijke, zelfgemaakte banketbakkersroom. Geen zin om zelf de broodjes te bakken? Koop dan witte puntjes bij de bakker en maak de banketbakkersroom zelf! Je kunt ook nog helemaal valsspelen met ook banketbakkersroom uit een pakje, maar dan is het idee van zelf puddingbroodjes maken natuurlijk wel helemaal weg. Het maken van banketbakkersroom is zo onwijs makkelijk, die uit een pakje zou je nooit meer mogen gebruiken! 😉

Ik weet zeker dat je de puddingbroodjes lekker zal vinden! Laat je het weten hoe ze gelukt zijn?

Puddingbroodjes
Puddingbroodjes

Puddingbroodjes

Deze puddingbroodjes brengen je weer terug naar vroeger! Heerlijke witte puntjes gevuld met banketbakkersroom.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Rijzen en Koelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Lunch
Porties 6 stuks

Equipment

 • Spuitzak + spuitmondje

Ingrediënten
  

Puddingbroodjes

 • 250 gr bloem
 • 5 gram zout
 • 5 gram witte basterdsuiker
 • 5 gram instant gist
 • 25 gram boter
 • 0.5 ei
 • 115 ml water

Banketbakkersroom

 • 65 gram suiker
 • 1 vanillestokje Schraap de vanillemerg er uit
 • 3 eidooiers
 • 35 gram bloem
 • 350 ml melk

Instructies
 

 • Mix alle ingrediënten in een kom en mix dit tot een soepel deeg. Als je met je handen kneed moet je wel tot 20 minuten mixen, een staande mixer zou dit eventueel in 10-15 minuten kunnen. Mix net zo lang totdat je een dun vliesje kunt trekken van het deeg, zonder dat deze breekt. Verdeel het deeg vervolgens in 6 bolletjes.
 • Bedek een bakplaat met bakpapier en vorm van de bolletjes een rechthoekig broodje (zoals de puntjes van de bakker). Leg deze naast elkaar op de bakplaat (2×3) en dek dit af met een theedoek. Laat dit een uur rijzen op een warme plek +/- 30-40 graden (je kunt ook een bak warm water onder de bakplaat zetten, als je geen warme plek in huis hebt).
 • Verwarm de oven voor op 220 graden, zet vervolgens een bakje water (in een oven bestendigd bakje) onderin de oven. Zet hier de bakplaat op en bak de broodjes in 9-10 minuten gaar. Met het water in de oven creëer je stoom, waardoor de broodjes lekker luchtig worden. Heeft jouw oven een stoomfunctie? Gebruik die dan!
 • Meng de eidooiers samen met de suiker en de bloem door elkaar en mix dit met een garde net zolang totdat de bloem volledig is opgenomen. Verwarm een pan met hierin de melk het vanillestokje en de vanillemerg, zodra de melk kookt, voeg je de melk beetje bij beetje toe aan het eimengsel terwijl je goed blijft roeren. Dit is heel belangrijk, anders heb je kans op roerei.
 • Als je alle melk hebt toegevoegd, kun je het weer terug in de pan gieten. Breng dit weer aan de kook en blijf goed doorroeren totdat de room de dikte van vla heeft. Giet dit in een grote schaal en dek dit af met afdekfolie.
 • Laat dit vervolgens volledig afkoelen, de banketbakkersroom stijft nog op terwijl deze in de koelkast staat. Het vanillestokje verwijder je zodra je het wilt gebruiken. Als de banketbakkersroom is afgekoeld, kun je deze nog even loskloppen zodat het een egaal mengsel wordt.
Trefwoord Puddingbroodjes, Banketbakkersroom

Wil je een uitgebreide zondagsbrunch maken? Maak dan naast deze heerlijke puddingbroodjes ook deze chocolade scones of deze chocoladebroodjes. Je maakt zeker weten de blits bij je man/vrouw/ vriend(in) of kinderen!

You may also like