Skyramisu met lemon curd, een gezond tussendoortje

by bakkenmetlisanne

Skyramisu met Lemon Curd? ‘Huh?’, hoor ik je denken. Tiramisu is natuurlijk heerlijk! Alleen wordt de traditionele tiramisu gemaakt met mascarpone, rauwe eieren en alcohol, iets wat ik in dit toetje juist wilde vermijden. Daarom ben ik met het idee van de tiramisu in mijn achterhoofd begonnen met een andere soort tiramisu, een skyramisu! Hij is heel eenvoudig te maken en onwijs lekker.

Een skyramisu is een stuk gezonder dan een traditionele tiramisu aangezien je gebruik maakt van skyr (hoog in eiwitten) en daarnaast gebruik je geen alcohol (hoewel een scheutje limoncello ook niet zou misstaan). De lange vingers heb ik zelf gebakken en de lemon curd heb ik ook zelf gemaakt. Om het jezelf nog iets makkelijker te maken zou je er ook voor kunnen kiezen om de lange vingers en de lemon curd te kopen. Hoewel ik de zelfgemaakte versies wel zou aanraden, vind ik persoonlijk iets lekkerder!

De skyramisu is opgebouwd door eerst lange vingers toe te voegen aan het glaasje, hier een schepje skyr en lemon curd op en dit heb ik herhaald totdat de glaasjes vol zijn. Om het af te maken heb ik bovenop wat Schuddebuikjes gestrooid. Het is zo klaar en overheerlijk!

Wellicht heb je het al voorbij zien komen op mijn blog, maar ik maakte ook een skyramisu met aardbeien en meringue. Dat recept vind je hier!

Skyramisu met Lemon Curd bewaren

Je kunt de skyramisu van te voren maken, maar hij is wel het lekkerste als je hem op de dag zelf nog opeet. Anders worden de lange vingers te zacht, waardoor ze wat sompig worden.

Skyramisu met Lemon Curd / Citroen Tiramisu
Skyramisu met Lemon Curd

Skyramisu

Skyramisu is een soort tiramisu, maar dan gezonder. Hij is gemaakt met skyr!
Voorbereidingstijd 14 minuten
Gang Dessert
Porties 1 glaasje

Ingrediënten
  

  • 3 lange vingers gekocht of via dit recept
  • 15 gram zelfgemaakte lemon curd
  • 100-150 gram skyr
  • 5 gram schuddebuikjes

Instructies
 

  • Zorg dat de lange vingers afgekoeld klaar liggen en dat de lemon curd ook is afgekoeld.
  • Vul je glaasjes eerst met een lange vinger. Breek deze door midden en bedek de bodem.
  • Hier bovenop leg je een laagje skyr, vervolgens een schep lemon curd, dan weer lange vinger, skyr, lemon curd etc. Bovenop strooi je de Schuddebuikjes.
Trefwoord Dessert, Tiramisu, Skyramisu, Lemon Curd
Skyramisu met Lemon Curd

Tips: 
Je kunt dit ook in een kleine ovenschaal maken zodat je een heerlijke toetje hebt dat je kan delen. Wil je het in een grotere ovenschaal maken? Verdubbel dan de ingrediënten. 
Je kunt hem natuurlijk ook gewoon als ‘echte’ tiramisu maken met mascarpone en yoghurt. Houd in dat geval de verhouding van 80 gram yoghurt en 200 gram mascarpone aan.

You may also like