Cookiecups met Lemon Curd en Meringue

Onlangs deelde ik een recept voor een heerlijke lemon curd. En wat gaat er nou beter samen met lemon curd dan meringue? Maar enkel lemon curd en meringue is ook niet top, het moet natuurlijk wel nog ergens in of op. En daarvoor heb ik heerlijke cookie cups gemaakt van heerlijk kruidig gingerbread deeg. Samen met de lemon curd en de meringue is dit een hele goede combinatie! Zowel de meringue, de lemon curd als de gingerbread cookies heb ik al eens gedeeld, maar op deze manier wordt het toch weer een heel ander recept!

Cookiecups met Lemon Curd en Meringue, Cookiecups, Koekjeskuipjes, lemon curd, citroen

Wat heb je nodig?

1x het recept voor lemon curd/ potje lemon curd
1x het recept voor ginger bread koekjes deeg
1x het recept voor meringueschuim
Gele kleurstof
Mini muffin vorm
Spuitzak + spuitmondjes naar keuze

Aan de slag!

Bereid het koekjesdeeg zoals in het recept. In plaats van uitsteekvormpjes, gaan we de mini muffin vorm vullen met het koekjesdeeg. Maak balletjes van het deeg ter grote van de mini muffin vorm. Vet de bakvorm eerst in en druk de bolletjes dan in de vorm. Maak vast een klein kuiltje en zorg dat de randen ongeveer ten hoogte van de bakvorm zijn. Bak de vormpjes nu voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.

Zodra de cookie cups klaar zijn haal je ze uit de oven. Ze zijn nu nog zacht en nu kun je met de achterkant van een dessertlepel zacht indrukken, zodat je echt een cupje krijgt. Haal ze dan voorzichtig uit de muffinvorm en laat ze op een rooster volledig afkoelen.

Bereid het meringueschuim en doe dit in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze. Je kunt er voor kiezen om het schuim deels geel te kleuren. Doe dit door lijntjes gele gelkleurstof via een satéprikker aan de binnenkant te maken. Spuit nu hele kleine schuimpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven op 100 graden en laat de meringues voor 35 minuten drogen. Mocht je grotere schuimpjes maken, dan moet je de baktijd verlengen.

Als de meringue is afgekoeld, kun je de cups vullen. Schep eerst een laagje lemon curd in de cups en leg hier vervolgens de meringue bovenop. Ze zijn het lekkerste als je ze meteen opeet, maar je kunt ze gerust een dag of 2 bewaren in de koelkast. Het koekje kan wel iets zachter worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: