Taarten

Slagroomslofjes

Als je mij wakker moet maken voor een gebakje, dan mag dit zeker iets met een sloffenbodem zijn, heerlijk! Dit weekend maakte ik deze super schattige slagroomslofjes. De sloffenbodem is gevuld met amandelspijs, de slof is opgespoten met slagroom en versierd met de leuke sprinkels van Sprinkelicious. Ze zijn toch eigenlijk te leuk om op te eten? Wat zijn jouw favoriete gebakjes?

Slagroomslofjes, slagroom, sloffenbodem, slofjes, sloffentaart, slagroomsloffen

Wat heb je nodig?

Mini sloffenringen of kanoringen
90 gram boter op kamertemperatuur
Kwart + half losgeklopt ei
Snufje zout
75 gram witte basterdsuiker
140 gram bloem
2 gram bakpoeder
125 gram amandelspijs
250 gram slagroom
2 eetlepels suiker
Spuitzak met rechthoekig spuitmondje

Aan de slag!

Mix een kwart van een losgeklopt ei met de suiker, boter en zout. Zorg dat het een glad mengsel wordt. Vervolgens kun je de bloem en de bakpoeder toevoegen. Kneed dit vervolgens tot een stevig deeg. Als het een stevig deeg is, verpak het deeg dan in een stuk vershoudfolie. Bewaar dit minimaal een uur in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik. Steek vervolgens met de sloffenringen de vorm uit. Bak het eventueel in 2 keer als je niet genoeg ringen hebt, maar ga het niet proberen zonder de ring. Het werkt niet. (been there, done that 😛 )

Mix de amandelspijs met een half losgeklopt ei. Dit kun je vervolgens verdelen over het deeg. Het mooiste is om hiervoor een spuitzak te gebruiken, maar het verdelen met de hand en een lepeltje kan natuurlijk ook.

Bak dit vervolgens 20 minuten op 180 graden totdat hij goudbruin is. Laat de bodems dan volledig afkoelen.

Klop de slagroom samen met de suiker stijf, vul een spuitzak met een rechthoekig spuitmondje en spuit de slagroom op. Versier met sprinkels of met fruit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s