Pitabroodjes

by bakkenmetlisanne

Pitabroodjes zijn echt heerlijk bij een Grieks gerecht of shoarma. Maar van die droge pitabroodjes uit de winkel wordt toch niemand blij? Gelukkig is het heel eenvoudig om zelf pitabroodjes te maken die ook nog eens veel lekkerder zijn dan de broodjes uit de winkel. Echt, als je deze hebt gemaakt, dan wil je geen andere meer!

Wat heb je nodig?

160 ml melk op kamertemperatuur
80 ml water op kamertemperatuur
5 gram suiker
30 ml olijfolie + extra om kom in te vetten
10 gram gedroogde gist
320 gram patentbloem
5 gram zout
5 gram tijm

Aan de slag!

Mix in een kommetje de melk, het water, de suiker, de 30 ml olijfolie en de gist. Roer dit goed door elkaar en laat dit even vijf minuten staan. Mix vervolgens in een andere kom de bloem samen met het zout en de tijm. Voeg hier in etappes het gistmengsel aan toe. Roer het steeds goed door totdat al het vocht is opgenomen. Herhaal dit totdat heel het gistmengsel is toegevoegd. Mix het deeg vervolgens voor minimaal 5 minuten, totdat je een samenhangend deeg hebt.

Vet een kom in met een dun laagje olie. Leg hier de bol deeg in. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg rijzen voor 40 minuten. Het deeg zal ongeveer verdubbelen in grootte. Maak vervolgens 6-8 bolletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg hier de theedoek over en laat dit weer minimaal 15 minuten rijzen.

Verwarm de oven op 220 graden en bak de broodjes voor 10 minuten totdat ze goudbruin zijn. Serveer met een Grieks gerecht zoals Souflaki of met Shoarma.

You may also like

%d bloggers liken dit: