Kerst recepten

De donkere dagen in december, je vindt het geweldig of je vindt er niets aan. Ik hou er in ieder geval van! Het heeft altijd iets magisch met eerst Sinterklaas en vervolgens de kerstdagen. Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’ voorbij komen. Nu zal je mij nooit in mijn leven zien vloggen, maar hetzelfde principe kunnen we natuurlijk ook toepassen op het bakken, een ‘Bakemas’! Ik heb het iets verdraaid, in plaats van een regulier advent tussen 1 en 24 december, heb ik ervoor gekozen om dit tussen 6 en 26 december te doen. Tussen Sinterklaas en kerst dus! 21 dagen lang een heerlijk nieuw recept in kerst stijl. Denk hierbij aan gingerbread cookies, tips voor de gourmet of heerlijke kerstdesserts!

  • Eton Mess Cheesecake
    Met dit dessert zijn we alweer aangekomen bij de 21e dag van de bakemas. Wat ook betekent dat het vandaag tweede kerstdag is en dit meteen de laatste post van de bakemas is. Het was me wat, elke dag iets uploaden. Maar wat waren jullie reacties leuk, dus het was zeker de moeite waard! En…
  • Eton mess
    In het recept van afgelopen zondag hintte ik al een beetje op Eton Mess. Een deel van het meringue schuim voor de kerstmutsjes heb ik gebruikt om Eton Mess te maken. En wat is dit lekker zeg! Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor het kerstdessert, dan heb ik hier het perfecte recept voor je!…
  • Wentelteefjes van kerststol
    Onlangs zag ik een Amerikaanse blogster wentelteefjes (French Toast) maken van croissants. Dat leek me zo onwijs lekker, maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Wel bracht dat me op het idee om wentelteefjes te maken van kerststol. Er blijft tenslotte altijd wat over (of nee, je koopt/bakt teveel). En lekker dat dit is! Echt…
  • Viscocktail
    Heb je nog last-minute een idee voor een voorgerechtje nodig voor de feestdagen? Deze viscocktail is een hele goede optie! Een geüpgrade versie van een standaard garnalencocktail. Deze viscocktail is een heerlijke combinatie van gerookte zalm, Hollandse garnalen en rivierkreeftjes. Wat serveren jullie met kerst? Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’…
  • Sneeuwpopkoekjes
    Deze leuke koekjes zag ik afgelopen jaar op Pinterest voorbijkomen en ik dacht meteen: deze moet ik ook eens maken! Ze zien er toch te schattig uit? Ondanks dat de arme sneeuwpoppen aan het smelten zijn, blijven ze toch nog lachen 😉 . En daarnaast zijn ze ook nog eens heel eenvoudig om te maken…
  • Kerstmuts meringue schuimpjes
    Onlangs maakte ik sinterklaas meringue schuimpjes. Deze waren zo onwijs lekker dat deze in kerstvorm niet konden ontbreken tussen de kerstrecepten. Meringue wordt vaak gegeten met kerst tijdens het dessert, denk aan eton mess of pavlova, maar je kunt het kerstdessert ook opleuken met deze leuke kerstmutsjes. Of zet ze op de tafel tussen andere…
  • Kerststol met amandelspijs
    Kerststol is natuurlijk een echte traditie rondom de feestdagen. En wat is er nou leuker dan tijdens het kerstontbijt je eigen kerststol op tafel te zetten? De meeste kerstbroden uit de winkel vind ik niet lekker aangezien er vaak noten door het brood heen zitten, en dit vind ik dus zo vies in een brood.…
  • Bladerdeeghapjes met brie en truffel
    Truffel, ik ben er dol op! En ik vind het ook echt een ‘kerstig’ ingrediënt. Daarom wilde ik dit dan ook verwerken in een heerlijk hapje. Ik had nog nooit geprobeerd om truffel met brie te combineren, maar ik had beide producten over van andere recepten, dus één en één was twee. En dit was…
  • Kerstkransjes
    Wat is een kerst bakemas zonder kerstkransjes? Dat kan niet toch? Daarom vandaag een recept voor heerlijke kerstkransjes. Je kunt kerstkransjes natuurlijk gewoon in de winkel kopen (zoals bijna alles 😉 ) Maar niet gaat boven zelfgebakken kerstkransjes. Ook nog eens een leuke activiteit met de kinderen! Heerlijk met wat amandelschaafsel op de koekjes en…
  • Kerstman taart
    Deze taart is zo onwijs schattig, het is bijna zonde om deze kerstman aan te snijden en op te eten. Maar goed, dan mis je de heerlijke smaak, want hij is ook nog eens onwijs lekker! De taart is namelijk gevuld met speculaascrème en appel kaneel stukjes. Daarbij is de taart gemaakt in een springvorm…
  • Kaneelvingers
    Wat doe je nou met de restjes bladerdeeg als je de kerststerren hebt uitgestoken? Je maakt er kaneelvingers van! Heel simpel, maar zo lekker! Ook mijn kleine neefje van 1 heeft ze heel erg goed gekeurd! Je hebt ook bijna niets nodig om dit te maken, een stuk bladerdeeg, wat suiker en kaneel en een…
  • Gingerbread M&M koekjes
    Deze koekjes zien er toch te vrolijk uit? En ze zien er niet alleen heel leuk uit, ze zijn ook nog eens enorm lekker! De koekjes zijn nog een beetje zacht van binnen en knapperig van buiten. De toevoeging van de M&Ms zorgt ook nog eens voor een heerlijke chocolade smaak. Om in de kerstsferen…
  • Amuse – Carpaccio bonbon
    Hoe leuk zijn deze carpaccio bonbons op lepel? Ideaal om te serveren als amuse tijdens de feestdagen, of tijdens een ander (klein) feestje. Helaas mogen we nog altijd geen grote feestjes vieren. Hopelijk is dat heel snel weer verleden tijd! De carpaccio is gevuld met rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en truffelmayonaise. Hierop ligt nog een…
  • Bounty truffels
    Ik hou echt heel erg van kokos en dan met name van Bounty. Bij de meeste mensen thuis blijft de bounty juist als laatste over in de doos met celebrations, hier is hij het snelste op! Scheelt wel, op kantoor lust vaak niemand die, blijft er meer over 😉 Serveer ze tijdens de kerstdagen samen…
  • Jamkoekjes
    Deze jamkoekjes zien er toch te leuk uit? Leuk om met de kinderen te maken tijdens een regenachtige woensdagmiddag. Het zijn eigenlijk twee dunne koekjes met een laagje jam ertussen. Bij deze koekjes heb ik gebruik gemaakt van abrikozenjam, maar je kunt natuurlijk elke soort jam toevoegen die je wilt, de koekjes zelf zijn namelijk…
  • Kerstboom breekbrood
    Wil jij indruk maken tijdens een kerstborrel? Ga dan aan de slag met het recept voor dit kerstboom kaas – pesto breekbrood. Want wie houd er nou niet van veel kaas? De broodjes zijn gemaakt met een kant-en-klaar rol pizzadeeg, kaas mozzarella, pesto, knoflook en roomboter. Dus ook nog eens eenvoudig te maken. Op Youtube…
  • Mini kerst donuts
    Bij het zien van deze donuts wordt je toch spontaan blij? Ik kwam er laatst achter dat mijn wafelijzer ook platen heeft om mini donuts te maken. Stom dat ik dat nooit eerder had gezien, want dit is echt top! Om in de kerstsferen te blijven heb ik een aantal donuts omgetoverd tot rendier, sneeuwpop…
  • Hartige sterren met truffelcrème
    Ben je op zoek naar een lekker borrelhapje voor tijdens de kerstdagen én ben je dol op truffel? Zoek dan niet verder want deze hartige sterren met truffel crème zijn heel eenvoudig te maken en enorm lekker! Je hebt zelfs maar 5 ingrediënten nodig. Ze stonden hier op tafel samen met nog wat hapjes en…
  • Sneeuwpop pancakes
    Wat is er nou leuker dan pancakes tijdens het ontbijt? Juist: Sneeuwpop pancakes. Leuk voor de kinderen, maar ook voor jezelf. Waarom niet? :). Je komt ook meteen in de winterse sferen! Er ligt helaas steeds minder vaak een groot pak sneeuw waar we sneeuwpoppen van kunnen maken, dus dan doen we het maar met…
  • Gingerbread Koekjes
    Bakemas: 21 dagen kerst Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’ voorbij komen. Nu zal je mij nooit in mijn leven zien vloggen, maar hetzelfde principe kunnen we natuurlijk ook toepassen op het bakken, een ‘Bakemas’! Ik heb het iets verdraaid, in plaats van een regulier advent tussen 1 en 24 december,…

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: