Appelkruimel kwarktaart

by bakkenmetlisanne

Een kwarktaart is al erg lekker, net zoals een appelkruimel taart. Ik dacht, wat nou als je die twee combineert tot 1 taart? Nou, dat was een succes! Een heerlijke zachte kwarktaart met stukjes appel, rozijnen en crumble is het resultaat: een appelkruimel kwarktaart! De kwarktaart is natuurlijk niet gebakken, maar de appeltjes en crumble zijn wel even gebakken, zodat de appel lekker zacht wordt en de crumble natuurlijk hard. Doordat de crumble los op de taart ligt, wordt het soms wel een beetje een kruimelboel, maar je kunt toch niet alles in één keer in je mond stoppen. Dus dat maakt natuurlijk helemaal niet zoveel uit!

De kwarktaart zelf is een standaard vanille kwarktaart met een bastogne bodem. Wil je nou niet de hele appelkruimel kwarktaart maken, maar alleen de kwarktaart zelf? Dan kun je ook dit recept gebruiken en stoppen bij stap 5 van de kwarktaart. Verder maak je hem op dezelfde manier.

Appelkruimel kwarktaart

Appelkruimel kwarktaart maken

Je maakt deze appelkruimel kwarktaart in een springvorm van 20 of 22 cm. Heb je deze niet? Je kunt ook een grote of een kleinere versie gebruiken. Hou er rekening mee dat de kwarktaart dunner wordt als je een grotere vorm gebruikt en hoger wordt bij een kleinere vorm. Daarnaast duurt het niet lang om de kwarktaart te maken, je hebt alleen wel geduld nodig omdat de kwarktaart goed moet opstijven.

De kwarktaart bewaar je in de koelkast, gezien de melkproducten die in de kwarktaart zijn verwerkt. Je kunt de kwarktaart ongeveer 3 dagen bewaren.

Appelkruimel kwarktaart

Snel aan de slag!

Haal alle ingrediënten in huis en ga snel aan de slag! Ik ben benieuwd wat je van het recept vond! Laat het me weten in de comments of deel het via Instagram en tag me zodat ik het berichtje kan zien!

Appelkruimel kwarktaart

Appelkruimel kwarktaart

Een kwarktaart is al erg lekker, net zoals een appelkruimel taart. Ik dacht, wat nou als je die twee combineert tot 1 taart? Nou, dat was een succes! Een heerlijke zachte kwarktaart met stukjes appel, rozijnen en crumble is het resultaat!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Opstijven 4 uur
Gang Tussendoortje, Dessert
Porties 12 personen

Equipment

 • Springvorm 20/22 cm
 • Bakpapier
 • Ovenschaal of bakplaat
 • Pan

Ingrediënten
  

Kwarktaart

 • 500 gram magere kwark
 • 200 ml slagroom
 • 80 gram suiker
 • 6 baadjes gelatine
 • 100 ml. halfvolle melk
 • 1 zakje bourbon vanillesuiker of theelepel vanille extract
 • 250 gram bastogne koekjes
 • 80 gram gesmolten boter

Crumble topping

 • 90 gram bloem
 • 30 gram kokosrasp optioneel
 • 60 gram koude boter
 • 60 gram kristalsuiker
 • 2 appels
 • 1 eetlepel kaneel
 • 1 eetlepel suiker
 • 75 gram rozijnen

Instructies
 

Kwarktaart

 • Verkruimel de bastogne koekjes in een keukenmachine of met de hand. Smelt ondertussen de boter en mix dit met de gekruimelde koekjes.
 • Bekleed de springvorm met het bakpapier op de bodem en verdeel hier de gekruimelde koekjes over. Zet dit in de koelkast terwijl je de kwark-laag maakt.
 • Laat de gelatine weken in een bakje koud water voor 10 tot 15 minuten. Klop de slagroom met de suiker totdat deze bijna stijf is. Klop in een aparte kom de kwark los en voeg ook deze toe aan de slagroom.
 • Verwarm 100 ml melk in een pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg dit een voor een toe aan de melk. Roer dit door de melk heen totdat het volledig is opgelost. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel.
 • Verdeel het kwarkmengsel over de koek bodem en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Kruimellaag

 • Mix de bloem, suiker en koude boter. Als je ook kokosrasp wil gebruiken, voeg je deze ook toe. Mix dit door elkaar tot je een kruimelig deeg hebt. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kruimels voor ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
 • Vul een bakje met water en leg hier de rozijnen in om te wellen, voor minimaal 10-15 minuten.
 • Snijdt de appel in partjes (schil eventueel de appels eerst als je dit wilt) en mix deze met een eetlepel kaneel en een eetlepel suiker. Bak deze in een pan zonder boter totdat de appeltjes zacht zijn geworden. Voeg ik de laatste minuten de rozijnen toe. Dep ze eerst even droog en bak ze dan een paar minuten mee. Laat het vervolgens even afkoelen.
 • Verdeel de appels/rozijnen over de kwarktaart en verdeel hier ook de kruimels over. Laat nog een half uur in de koelkast opstijven, mochten de appels toch nog wat warm waren, kan de kwark weer op temperatuur komen.
Trefwoord Taart, Kwarktaart, Appelkruimel

Ben je enthousiast geworden van deze kwarktaart? Er staat ook een recept voor cookie dough kwarktaart op mijn blog. Wellicht word je hier ook blij van! Dit recept vind je hier.

You may also like