As long as you know how to bake,
life is sure to be sweet!

Mini aardbeien cheesecake voor Valentijnsdag

by bakkenmetlisanne

Deze leuke kleine cheesecakejes zijn heel leuk! Je kunt bijvoorbeeld voor een verjaardag allemaal kleine verschillende cheesecakes maken, maar ik maakte deze mini aardbeien cheesecake voor Valentijnsdag! Valentijnsdag staat tenslotte over ongeveer 2 weken alweer voor de deur! Verras je geliefde met een schattig klein taartje per persoon. Deze kun je ook nog eens helemaal personaliseren door zelf chocolaatjes te maken. Ik maakte bijvoorbeeld roze chocolade hartjes van Ruby chocolade. Maar je kunt bijvoorbeeld ook jullie eerste letters van chocolade maken en toevoegen als versiering op het taartje. Hoe leuk is dat?

Deze mini aardbeien cheesecake is gemaakt met een bodem van digestivekoekjes, een laag aardbeien cheescake en een laag witte chocolade cheesecake. Het betreft een no bake cheesecake, dus je hebt geen oven nodig. Hoe ideaal is dat? Wel heb je kleine bakringen en acetaatfolie nodig. Je maakt de taartjes in de bakringen waar je de acetaatfolie inzet om de randen te verhogen. Vervolgens laat je de mini aardbeien cheesecakes een paar uur opstijven in de koelkast en klaar is kees!

Mini aardbeien cheesecake

No bake mini aardbeien cheesecake

Deze kleine cheesecakes zijn gebaseerd op een recept dat op mijn blog heel vaak wordt gelezen, namelijk de no bake aardbeien cheesecake! Maar aangezien deze geschikt is voor 8/12 personen, wordt dit voor Valentijnsdag wellicht een beetje te veel. Terwijl de cheesecake hier qua smaak en kleuren wel onwijs geschikt voor zou zijn! Daarom dacht ik, hier kun je toch ook heel makkelijk een kleine versie van maken! En dat is zeker gelukt!

Ruby chocolade tempereren

Ik heb ervoor gekozen om de mini cheesecake te versieren met zelfgemaakte chocolaatjes van Ruby Chocolade. Dit doe je door de Ruby Chocolade te tempereren en vervolgens in figuren te spuiten. De chocolade tempereer je door 2/3e van je chocolade te smelten tot 42 graden. Hier voeg je vervolgens de rest van de chocolade aan toe, dit roer je goed door totdat alle chocolade is gesmolten en vervolgens laat je het afkoelen door goed te roeren. De chocolade mag je pas verder verwerken als het 29 graden is. Doe het dan in een spuitzak, knip er een klein puntje van af en maak de figuurtjes die je graag wilt, bijvoorbeeld hartjes. Chocolade krullen kun je maken door de chocolade met een paletmes te verdelen over een vel acetaatfolie. Ga hier met een gekartelde deegschraper overheen en draai de acetaatfolie tot een boog en laat dit uitharden.

Mini aardbeien cheesecake

Mini aardbeien Cheesecake

Verras je geliefde met Valentijnsdag en maak deze schattige mini aardbeien cheesecake. Je hebt geen oven nodig, dus iedereen kan dit!
Bereidingstijd 15 min
Opstijven 4 uur
Gang Tussendoortje, Dessert
Porties 4 stuks

Equipment

  • 4 bakringen 8 cm
  • Acetaatfolie

Ingrediënten
  

Koekbodem

  • 0,5 pak digestive koekjes
  • 75 gram gesmolten boter

Cheesecake lagen

  • 200 gram roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 30 gram suiker
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram aardbeien en paar voor bovenop
  • 100 gram witte chocolade
  • 2 x 50 ml heet water
  • 6 blaadjes gelatine

Instructies
 

Koekbodem

  • Begin met de onderste laag van de cheesecakes, de koekbodem. Begin dus met het vermalen van de koekjes.
  • Mix dit samen met de gesmolten boter.
  • Leg de bakringen op een plat bord of op een bakplaat met bakpapier. Aan de binnenkant van de bakringen breng je een sluitende laag acetaatfolie aan.
  • Verdeel de koekbodem over de bakringen en druk het aan. Zet vervolgens in de koelkast terwijl je met de cheesecake lagen aan de slag gaat

Cheesecake lagen

  • Ga nu verder met de cheesecake laag. Zet alvast een kommetje koud water klaar met hierin de gelatine.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker.
  • Mix vervolgens in een andere kom de roomkaas los. Roer het goed door totdat je geen klontjes meer ziet. Mix hier vervolgens de vanille extract en de vanillesuiker doorheen.
  • Schep dit nu voorzichtig bij de opgeklopte slagroom en roer dit door. Verdeel dit over twee kommen.
  • Pureer de aardbeien en voeg dit toe aan de ene kom met het roomkaas mengsel.
  • Zet een schaaltje met 50 ml heet water (kokend water, maar echt heet water uit de kraan kan ook). Laat hier 3 blaadjes gelatine in oplossen.
  • Mix dit vervolgens met het aardbeien roomkaas mengsel. Stort dit vervolgens op de koekbodems, zorg dat het egaal is verspreid en zet dit vervolgens terug in de koelkast.
  • Smelt 100 gram witte chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat dit heel even terug op temperatuur komen. Mix dit vervolgens door de inhoud van de andere kom.
  • Laat wederom 3 blaadjes gelatine oplossen in 50 ml heet water en voeg dit toe. Verdeel dit vervolgens bovenop de aardbeienlagen.
  • Zet ook dit weer in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
  • Versier de cheesecakjes met aardbeien en/of chocolade bovenop!
Trefwoord Cheesecake, Valentijnsdag, Mini Cheesecake

You may also like

%d bloggers liken dit: