Chocolade lolly’s voor Valentijnsdag

by bakkenmetlisanne

Volgende week is het alweer Valentijnsdag! De dag van de liefde! En nu zullen er genoeg mensen het maar commercieel vinden, ik vind het een hele goede reden om dingen in Valentijn thema te bakken! Daarom deel ik vandaag deze Valentijns chocolade lolly’s met jullie. Hoewel je dit recept niet echt bakken mag noemen. Er komt namelijk geen oven aan te pas. Het is daarnaast ook zo makkelijk te maken dat ik betwijfel of je het wel een recept mag noemen. Maar ik doe het toch!

Het is super leuk om je Valentijn een zelfgemaakt cadeau te geven. Want wat is nou leuker dan iets krijgen waar iemand echt tijd en moeite in heeft gestoken? Ik denk dat iedereen hier wel blij van wordt. En je hebt ook bijna niets nodig om het te maken. Wel zullen de zuurstokjes misschien wat moeilijker te vinden zijn in deze tijd. Wellicht heb je nog wat over van kerst. Anders kun je even googlen op kleine zuurstokjes, daar vind je een aantal winkels waar ze op voorraad zijn! daarnaast heb je chocolade nodig, ik heb witte en ruby chocolade gebruikt, maar je kunt ook melk/pure chocolade gebruiken. Daarnaast heb ik wat sprinkels bij elkaar gezocht en over de chocolade gestrooid. Als je het laat uitharden, dan heb je een heerlijke chocolade lolly!

Valentijns Chocolade Lolly's

Valentijns chocolade lolly’s verpakken en bewaren

Verpak hem in een stukje plastic folie met een lintje, doe er een kaartje bij en je hebt een ideaal cadeau voor jouw valentijn! Je kunt de lolly’s ook redelijk lang bewaren, eigenlijk net zolang als dat alle ingrediënten goed zijn. Je kunt de chocolade lolly’s, als je wil dat ze snel uitharden, even in de koelkast leggen, maar bewaar ze daarna gewoon op kamertemperatuur.

Valentijn Chocolade Lolly's
Valentijn Chocolade Lolly's

Valentijn Chocolade Lolly’s

Het is super leuk om je Valentijn een zelfgemaakt cadeau te geven. Geef je Valentijn deze schattige valentijn chocolade lolly's!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Uitharden 28 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 2 stuks

Equipment

 • 2 Spuitzakken
 • 3 Sateprikkers

Ingrediënten
  

 • 100 gram Witte Chocolade
 • 50 gram Ruby Chocolade
 • 4 Zuurstokken Kleine
 • Sprinkles naar keuze

Instructies
 

 • Leg de zuurstokjes zo neer dat ze een hart vormen. Let op: het kan zijn dat er plastic om de zuurstokjes zit. Verwijder dit eerst. Leg hier vervolgens een sateprikker van onder in.
 • Smelt de witte chocolade en laat dit even op temperatuur komen. Doe dit in een spuitzak & vul de binnenkant van het hart met de chocolade
 • Doe ditzelfde met de ruby chocolade. Spuit dit over de witte chocolade heen en maak een leuk patroontje met een sateprikker
 • Verdeel de sprinkels over de chocolade
 • Laat de chocolade lolly's uitharden
Trefwoord Chocolade, Valentijnsdag, Lolly, Snoep

Maak je liever een taart? Deze no bake aardbeien cheesecake is ook een heel goed idee voor Valentijnsdag!

You may also like