Chocolade bites met gedroogd fruit

by bakkenmetlisanne

Vandaag deel ik deze borrelplank vol met gedroogd fruit en chocolade bites met gedroogd fruit met jullie! Onlangs kreeg ik een super tof pakketje opgestuurd van A Better Bite, een doosje vol met gedroogd fruit! Hiermee heb ik heerlijke chocolade bites gemaakt. A Better Bite gaat voedselverspilling tegen door fruit te drogen dat anders weg zou worden gegooid. En dat is natuurlijk super zonde! Je zult in een doosje in ieder seizoen andere fruitsoorten vinden, aangezien er fruit wordt gebruikt wat er op dat moment beschikbaar is. Daarnaast komt al het “verspilde” fruit dat zij gebruiken uit Nederland, er wordt door hen dus niets geïmporteerd. Persoonlijk vind ik dit een super tof concept!

In het doosje dat ik opgestuurd heb gekregen zitten 12 verschillende soorten gedroogd fruit, waaronder appel, peer, aardbei en kokos. In hun webshop staan verschillende pakketjes met hierin 6 of 12 stuks. Een zakje staat gelijk aan ongeveer één stuk fruit. Een doosje van 6 stuks is al te koop vanaf 5,95!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met A Better Bite

A Better Bite Chocolade Bites met gedroogd fruit

Chocolade bites met gedroogd fruit

Het fruit is heerlijk om los uit je hand te eten, doordat het vocht uit het fruit is getrokken, hou je een heerlijke, zoete smaak over. Maar in combinatie met chocolade wordt het nog iets lekkerder. Daarom ben ik aan de slag gegaan met deze chocolade bites met gedroogd fruit. Het is eigenlijk heel simpel om te maken. Je smelt een smaak chocolade naar keuze, ik heb gekozen voor melk en pure chocolade. Als de chocolade gesmolten is, spuit je dit in een gewenste vorm op een bakplaat vol bakpapier en druk je er stukjes fruit in. Ik heb gekozen voor verschillende combinaties: kokos-aardbei, appel-peer en banaan-meloen. Maar hier kun je natuurlijk je eigen fantasie op los laten!

A Better Bite Chocolade Bites met gedroogd fruit
A Better Bite Chocolade Bites met gedroogd fruit

Chocolade bites met gedroogd fruit

Gedroogd fruit is van zichzelf al heerlijk, maar in combinatie met chocolade wordt het nóg iets beter! Daarom dit heerlijke recept voor chocolade bites met gedroogd fruit.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Uitharden 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Snack
Porties 10 stuks

Equipment

  • 1 Bakplaat met bakpapier
  • 1 Spuitzak

Ingrediënten
  

  • 200 gram Chocolade Smaak naar keuze
  • Gedroogd fruit Hoeveelheid en smaak naar keuze

Instructies
 

  • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron
  • Doe de chocolade in een spuitzak en spuit rondjes op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Herhaal tot alle chocolade op is.
  • Druk met een lepel de rondjes plat
  • Verdeel het fruit naar wens over de chocolade
  • Laat minimaal 20 minuten uitharden, eventueel in de koelkast.
Trefwoord Chocolade, Gedroogd fruit, A better bite, Chocoalde bites

Ben je helemaal wild geworden van de chocolade? Wellicht zijn deze kleine chocoladetaartjes of dit chocolade ijs ook wel iets voor jou!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met A Better Bite. Ben je enthousiast geworden en wil je dit lekkere fruit ook bestellen? Klik dan op deze link, dan kom je direct in de webshop uit.

You may also like