Kaiserschmarrn met aardbei

by bakkenmetlisanne

Deze zondag is het alweer moederdag. De dag waarop je je moeder in het zonnetje zet! En hoe kun je dag nou het beste beginnen als met een heerlijk ontbijtje? Ook ideaal als last-minute plan, mocht je een cadeau vergeten zijn! Mij zou je echt wakker kunnen maken voor deze kaiserschmarrn met aardbei en chocolade. Eerder maakte ik al eens kaiserschmarrn met appel, maar dit matcht natuurlijk ook heel goed met aardbeien, wat echt lente fruit is!

Kaiserschmarrn is een bekend Oostenrijks gerecht. Je kent het misschien wel van de wintersport! Het is een lichte, gekaramelliseerde pannenkoek die in stukjes wordt gesneden. Traditioneel gezien worden kaiserschmarrn geserveerd met een compôte van pruimen en poedersuiker. Maar zoals hierboven aangegeven kan het natuurlijk ook prima met appel en aardbeien!

Het is heel eenvoudig om de kaiserschmarrn met aardbei te maken. Je bakt hem als een grote pannenkoek in de koekenpan en snijdt hem vervolgens in stukjes. Vervolgens verdeel je wat poedersuiker, doe je er wat aardbeitjes door en verdeel je wat chocolade over het geheel! Hoe snel het bij je op tafel staat, hoe snel het ook weer op is. Het is onwijs lekker!

Tip: verdeel de kaiserschmarrn en aardbeien over een bakje yoghurt, heerlijk!

Kaiserschmarrn met aardbei

Kaiserschmarrn met aardbei bewaren

Ik zou het niet aanraden om de kaiserschmarrn te bewaren. Het is het lekkerste als je het direct na het maken opeet, als hij nog lekker warm is. Als het echt te veel is, dan zou je het in een afgesloten bakje ongeveer 2 dagen in de koelkast kunnen bewaren. Voordat je hem opeet zou ik hem wel even opnieuw verwarmen in de koekenpan. Ik zou beginnen met 1x dit recept voor twee personen, dit was voor ons ruim voldoende. Heb je nog meer trek? Dan zou ik er gewoon nog eentje maken!

Kaiserschmarrn met aardbei

Kaiserschmarrn met aardbei en chocolade

Het ultieme moederdag ontbijtje, kaiserschmarrn met aardbei en chocolade! Heel eenvoudig te maken en ook lekker met een schepje yoghurt!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Oostenrijks
Porties 2 Personen

Equipment

 • Koekenpan

Ingrediënten
  

 • 130 gram bloem
 • 250 ml halfvolle melk
 • 1 eetlepel vanillesuiker
 • snufje zout
 • 4 eieren
 • 50 gram suiker
 • Boter of olie om te bakken
 • Half bakje aardbeien
 • Poedersuiker
 • Eetlepel nutella

Instructies
 

 • Mix de bloem samen met de melk, het vanillesuiker en het zout.
 • Splits de eieren en roer de eidooiers door het bloem/melk mengsel heen. Mix de eiwitten samen met 50 gram suiker totdat deze stijf zijn (je moet de kom op zijn kop kunnen houden).
 • Spatel de eiwitten vervolgens door het overige beslag heen. Doe dit voorzichtig, zodat de lucht niet verloren gaat.
 • Verwarm de pan en smelt hier wat boter in. Bak de kaiserschmarrn (dit moet waarschijnlijk in twee delen, het is te veel beslag voor 1x bakken). Zet het vuur laag, het duurt even voordat het gaar is.
 • Snijd ondertussen de aardbeien in stukjes.
 • Draai de kaiserschmarrn om zodat je ook de onderkant kunt bakken en snijd hem in kleine stukjes.
 • Smelt de nutella in de magnetron voor 1 minuut, zo wordt deze iets vloeibaarder.
 • Doe de kaiserschmarrn in een bakje, doe de aardbeien er bij en verdeel de nutella hier overheen.
Trefwoord Lunch, Kaiserschmarrn, Ontbijt, Moederdag

You may also like