Focaccia

Focaccia is een Italiaans plat brood en is een van de makkelijkste brood recepten. Het deeg dat je voor een focaccia gebruikt lijkt op pizzadeeg. Daarnaast kun je de focaccia naar wens garneren. Ik heb voor deze focaccia gekozen voor drie verschillende toppings naast elkaar, namelijk tomaat en gedroogde basilicum, rozemarijn en knoflook & tijm en zeezout.

Wat heb je nodig?

Broodsteen of een bakplaat met bakpapier
400 gram bloem (Type 00 Bloem)
30 ml Olijfolie
225 ml lauwwarm water
1 zakje gist
2 eetlepels suiker
Snufje zout.
Garnering naar wens, in dit geval:
Cherrytomaat
Basilicum
Tijm
Rozemarijn
Knoflook
Zeezout
Olijfolie

Mix in een grote kom de bloem met de suiker, de gist en het zout. Zodra dit goed is gemengd kun je het lauwwarme water en de olie toevoegen. Kneed dit totdat het een stevig deeg is. Dit kun je doen met de keukenmachine of met de hand. Als het deeg te plakkerig blijft, voeg dan wat extra bloem toe. Laat het deeg vervolgens een uur rijzen in een met een theedoek afgedekte kom.

Als het deeg goed is gerezen, dan kun je het op de bakplaat leggen en vormen tot een rond of langwerpig brood. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers vervolgens de knoflook uit en snijdt de cherrytomaatjes doormidden. Je kunt het brood Garneer het brood vervolgens naar eigen inzicht en bak voor 20 minuten op 200 graden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: