Lactose Vrije No Bake Cheesecake

Voor een goede cheesecake kun je me wakker maken! Er zijn heel veel verschillende soorten cheesecake, waaronder de zogenoemde ‘baked cheescakes en de ‘no bake cheesecakes’. Voor dit recept heb ik gekozen voor de no bake versie. Daarnaast heb ik de cheesecake lactose vrij gemaakt. Hier proef je overigens niets van, dus laat je hierdoor niet afschrikken!

Wat heb je nodig?

400 gram Bastognekoekjes
100 gram Flora Plant
350 gram lactosevrije yoghurt
150 gram lactosevrije roomkaas (bijvoorbeeld Arla)
1 theelepel citroenrasp
1 theelepel vanille extract
2 zakjes vanillesuiker
7 gelatine bladen
75 gram suiker
Springvorm 22cm

Aan de slag!

Verkruimel de koekjes met de hand of met een keukenmachine. Smelt vervolgens de Flora Plant in de magnetron (ongeveer 60 seconden op 700 watt). Mix 9/10e van de koekkruimels met de boter in een grote kom, laat wel nog een klein schaaltje staan om de bovenkant van de cheesecake te garneren.

Leg op de onderkant van de springvorm een vel bakpapier en sluit de springvorm hier om heen. Vul de vorm dan met de koekkruimels en druk dit plat met de achterkant van de lepel. Zet dit vervolgens voor minimaal een kwartier in de koelkast.

Vul een schaaltje met koud water en laat hier de gelatineblaadjes voor ongeveer 10 minuten in staan. Mix in een grote kom de roomkaas en de yoghurt totdat het smeuïg wordt. Voeg dan de vanillesuiker, vanille-extract en de citroenrasp toe en roer dit goed door.

Breng 125 ml water aan de kook en voeg hier de suiker aan toe. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg deze toe zodra het water kookt. Blijf goed roeren totdat de gelatine volledig is opgelost.

Voeg het mengsel vervolgens toe aan de bodem en laat dit een uur opstijven in de koelkast. Garneer vervolgens de bovenkant van de cheesecake met de overgebleven koekkruimels. Dit kun je eenvoudig doen met een zeef, tik zachtjes tegen de zijkant van de zeef terwijl je langzaam beweegt boven de cheesecake. Laat de cheesecake vervolgens nog 3 uur opstijven in de koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: