No Bake Aardbeien Cheesecake

by bakkenmetlisanne

De kleuren van de laagjes van deze no bake aardbeien cheesecake, daar wordt je toch meteen vrolijk van? En een super pluspunt, je hebt voor deze cheesecake geen oven nodig. Het is namelijk (zoals de titel al doet vermoeden) een no-bake cheesecake! Dit houdt in dat je hem alleen een nachtje in de koelkast moet zetten en dan is hij klaar! Ideaal als je oven kapot is, je op vakantie bent of wanneer het veel te warm is om de oven aan te zetten. Nu zullen we op dit laatste voorlopig nog even wachten, op het moment dat ik dit schrijf is de weersverwachting met gemiddeld 10 graden voor komende week niet al te best. Maar hey, het wordt vanzelf zomer!

Zomerkoninkjes!

En bij de zomer horen aardbeien, oftewel zomerkoninkjes! Deze heerlijke no bake aardbeien cheesecake is gemaakt met een laagje digestive koekjes, een laag aardbeien cheesecake, een laag witte chocolade cheesecake en een laag met aardbeien gelei. En zoals hij er uit ziet, smaakt hij ook! Lekker fris en fruitig, maar met een heerlijke smaak van witte chocolade. Je kunt natuurlijk ook nog kiezen voor een ander soort koekjes. Bastogne koekjes lijken me hier bijvoorbeeld ook heerlijk bij! Ga je de cheesecake maken? Laat het weten in de reacties!

Ben je benieuwd naar andere cheesecakes die ik heb gemaakt? Neem bijvoorbeeld een kijkje bij dit recept voor Lemon Meringue Cheescake of Tompouce Cheesecake. Beide heerlijke opties als je niet zo van aardbeien houd. Of als je deze al een keertje hebt gemaakt en toe bent aan een ander recept natuurlijk.

Cheesecake met aardbeien no bake
no bake aardbeien cheesecake - bakken met lisanne
Cheesecake Aardbeien TIps voor de perfecte cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

De kleuren van de laagjes van deze no bake aardbeien cheesecake, daar wordt je toch meteen vrolijk van? En een super pluspunt, je hebt voor deze cheesecake geen oven nodig, het is namelijk (zoals de titel al doet vermoeden) een no-bake cheesecake!
Voorbereidingstijd 45 minuten
Opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 45 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 punten

Equipment

  • Springvorm 20-24* cm
  • Bakpapier
  • * hoe breder de springvorm, hoe lager de taart wordt

Ingrediënten
  

Koekbodem

  • 3/4 pak digestive koekjes
  • 100 gram gesmolten boter

Cheesecake lagen

  • 200 gram roomkaas
  • 150 ml halfvolle yoghurt
  • 350 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 bakje aardbeien bakje van 400-500 gram
  • 125 gram witte chocolade
  • 2 x 80 ml heet water
  • 8 blaadjes gelatine

Gelei topping en overige

  • 1/2 bakje aardbeien
  • 50 gram suiker
  • 60 ml water
  • 2 blaadjes gelatine

Instructies
 

  • Begin met de onderste laag, de koekbodem. Begin dus met het vermalen van de koekjes.
  • Mix dit samen met de gesmolten boter. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort hier de koekbodem op. Druk dit stevig aan en zet in de koelkast.
  • Ga nu verder met de cheesecake laag. Zet alvast een kommetje koud water klaar met hierin de gelatine.
  • Klop de slagroom stijf met 50 gram suiker.
  • Mix vervolgens in een andere kom de roomkaas met de halfvolle yoghurt los. Roer het goed door totdat je geen klontjes meer ziet. Mix hier vervolgens de vanille extract en de vanillesuiker doorheen.
  • Schep dit nu voorzichtig bij de opgeklopte slagroom en roer dit door. Verdeel dit over twee kommen.
  • Pureer ongeveer de helft van het bakje aardbeien en voeg dit toe aan de ene kom met het roomkaas mengsel.
  • Zet een schaaltje met 80 ml heet water (kokend water, maar echt heet water uit de kraan kan ook). Laat hier 4 blaadjes gelatine in oplossen.
  • Mix dit vervolgens met het aardbeien roomkaas mengsel. Stort dit vervolgens op de koekjesbodem, zorg dat het egaal is verspreid en zet dit vervolgens terug in de koelkast.
  • Smelt 125 gram witte chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat dit heel even terug op temperatuur komen. Mix dit vervolgens door de inhoud van de andere kom.
  • Laat wederom 4 blaadjes gelatine oplossen in 80 ml heet water en voeg dit toe. Verdeel dit vervolgens bovenop de aardbeienlaag.
  • Zet ook dit weer in de koelkast. Laat dit een uurtje staan voordat je de gelei laag maakt.
  • Als je de cheesecake een uurtje in de koelkast hebt laten staan, ga je aan de slag met de gelei. Pureer de andere helft van het bakje aardbeien (hou er +/- 3 over ter decoratie).
  • Breng 60 ml water aan de kook samen met 50 gram suiker. Voeg hier de gepureerde aardbeien aan toe. Laat dit ongeveer 5 minuten doorkoken. Zeef dit vervolgens.
  • Het vocht dat je hebt opgevangen is nog heet, los hier vervolgens de overige 2 blaadjes gelatine in op. Laat dit even op temperatuur komen.
  • Als je het met je vinger kunt aanraken zonder dat het heet is, kun je het over de bovenste laag cheesecake verdelen. Zorg dat alles bedekt is en zet het vervolgens voor minimaal 4-6 uur, maar het liefste een hele nacht, in de koelkast.
Trefwoord Cheesecake, Aardbeien

Tip: om de cheesecake netjes uit de vorm te krijgen, kun je de buitenkant van de springvorm een paar minuten föhnen. Klinkt gek, maar zo verwarm je de buitenkant een beetje zodat het zachter wordt en niet aan de vorm blijft plakken.

Je kunt de bovenkant van de no bake aardbeien cheesecake nog versieren met de overgebleven aardbeien en eventueel wat geraspte witte chocolade. Eet smakelijk!

You may also like

2 comments

Joanie 6 juni 2021 - 14:45

Hoi, bedoel je een bakje aardbeien van 500 gram? Mijn Aardbeienlaag is namelijk maar heel lichtroze in tegenstelling tot de donkerroze kleur die jij krijgt.

BakkenmetLisanne 6 juni 2021 - 18:29

Hoi! Het kan kloppen dat hij wat lichter wordt dan degene op de foto. Als je rode gelatine gebruikt en/of een drupje rode vloeistof toevoegt dan wordt hij wat donkerder van kleur. Ik zie dat ik de hoeveelheid aardbeien niet in grammen heb neergezet, maar ik heb een bakje van 400 gram gebruikt. Ik ga dat meteen aanpassen!

Comments are closed.