Ontbijt

Eierkoeken

Eierkoeken zijn een heerlijk tussendoortje. En heel gezond als je Sonja Bakker moet geloven. Nu zit er alsnog flink wat suiker in, maar dat het gezonder is dan een reep chocola, zijn we het allemaal wel over eens toch? 🙂 Aangezien alle eierkoeken in de winkel lactose bevatten, ben ik zelf aan de slag gegaan met een recept. En wat zijn de lekker geworden! De avond erna heb ik meteen nog een extra lading gebakken omdat ze al weer op waren. Heerlijke lactosevrije eierkoeken!

Eierkoeken, zelf eierkoeken bakken, lactosevrije eierkoeken, lekkere eierkoeken

Wat heb je nodig?

Voor 12-14 eierkoeken

250 gram patentbloem
175 gram suiker
100 ml halfvolle melk (evt. lactosevrij)
2 eieren en eidooier
1 theelepel citroensap
5 gram baking soda
1 gram zout

Aan de slag!

Mix de suiker samen met de eieren/eidooier, het zout en het citroensap totdat je een heel luchtig mengsel hebt (beetje vergelijkbaar aan biscuitmix voor taart). Dit mixen duurt minimaal 5 minuten en het kleurt beige/wit. Zeef hier vervolgens de bloem en de baking soda doorheen en spatel dit voorzichtig door het deeg heen. Als al het bloem is opgenomen, voeg je de melk toe en ook dit roer je door het beslag totdat alles is opgenomen. Laat het beslag nu even 10 minuten rusten (eventueel in de koelkast als het warm is in de keuken).

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een eetlepel 4-6 bolletjes beslag op het bakpapier en zorg dat er genoeg ruimte is tussen de eierkoeken. In de oven zullen ze nog iets rijzen. Bak de eierkoeken 9-10 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s