Appel Yoghurt Bowl

by bakkenmetlisanne

Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag omdat het je spijsvertering op gang helpt. De ene ontbijt met brood, de ander met yoghurt en nog een ander slaat hem over. Dat laatste snap ik echt niet, want ik functioneer echt niet zonder dat ik wat gegeten heb, haha. De afgelopen weken heb ik steeds ontbeten met een appel yoghurt bowl en het is mijn absolute favoriet geworden!

Een yoghurt bowl ziet er natuurlijk heerlijk uit, het ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar nu we allemaal meer thuis zitten, hebben we ook meer tijd om te besteden aan ons ontbijt. Maar zo moeilijk is het niet eens om het te maken. Je snijdt de appel in stukjes, verwarmt hem en doet het samen met yoghurt, schuddebuikjes en wat chocolade in een kommetje.

Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten en hiermee de yoghurt bowl zo gezond/ongezond maken zoals je dat zelf wil. In dit geval heb ik gekozen voor een herfstige yoghurt bowl met warme appel, schuddebuikjes en chocolade. Hierdoor heb je het idee dat je ontbijt met een stukje appeltaart. Beter kan niet toch?

Appel yoghurt bowl bewaren

Je kunt de appel yoghurt bowl niet bewaren, je moet hem echt direct opeten. Het idee is juist dat de chocolade smelt bij de warme appeltjes en als je dit terug in de koelkast zou zetten, is dit effect natuurlijk weg.

Variatietips

Je kunt met deze yoghurt bowl uiteraard eindeloos variëren. Gebruik onderstaande tips voor een hele andere bowl:

 • Kijk naar het seizoensfruit van het huidige seizoen. Voeg bijvoorbeeld mandarijn of sinaasappel toe in de herfst, of aardbei in de zomer.
 • Varieer met de chocolade. Gebruik bijvoorbeeld de hagelslag van Hagelswag
 • Voeg granola of havermout toe
Appel Yoghurt Bowl

Appel Yoghurt ontbijt bowl

Hoe kun je je dag beter beginnen dan met een bakje yoghurt dat naar appeltaart smaakt? Niet toch?
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

 • 1 appel
 • Theelepel kaneel
 • 10 gram Schuddebuikjes
 • 10 gram chocolade hagelsteentjes of vlokken
 • 200 gram Griekse Yoghurt 0% vet of Skyr

Instructies
 

 • Snijd de appel in stukjes en doe in een bakje die in de magnetron kan.
 • Verdeel de kaneel over de appel stukjes en roer goed door. Zet dit voor 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Laat dit vervolgens even afkoelen, want het kan vrij heet worden.
 • Doe de stukjes warme appel in een grote kom, voeg hier de yoghurt aan toe. Verdeel de chocolade hagelsteentjes en schuddebuikjes over de appel en yoghurt en je yoghurt bowl is klaar!
Trefwoord Sinaasappel, Appeltaart, Skyramisu, Yoghurt

Ben je benieuwd naar andere ontbijtrecepten op BakkenMetLisanne? Op deze pagina vind je een overzicht!

You may also like