Appel Yoghurt Bowl

Een yoghurt bowl ziet erg natuurlijk heerlijk uit. En nu we allemaal meer thuis zitten, hebben we ook meer tijd om te besteden aan ons ontbijt. Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten en hiermee de yoghurt bowl zo gezond/ongezond maken zoals je dat zelf wil. In dit geval heb ik gekozen voor een herfstige yoghurt bowl met warme appel, schuddebuikjes en chocolade. Hierdoor heb je het idee dat je ontbijt met een stukje appeltaart. Beter kan niet toch?

Wat heb je nodig?

1 appel
Theelepel kaneel
10 gram Schuddebuikjes
10 gram chocolade hagelsteentjes
200 gram Griekse Yoghurt (0% vet)

Aan de slag!

Snijd de appel in stukjes en doe in een bakje die in de magnetron kan. Verdeel de kaneel over de appel stukjes en roer goed door. Zet dit voor 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Laat dit vervolgens even afkoelen, want het kan vrij heet worden.

Doe de stukjes warme appel in een grote kom, voeg hier de yoghurt aan toe. Verdeel de chocolade hagelsteentjes en schuddebuikjes over de appel en yoghurt en je yoghurt bowl is klaar! Eetsmakelijk!

Variatietips

  • Kijk naar het seizoensfruit van het huidige seizoen. Voeg bijvoorbeeld mandarijn of sinaasappel toe in de herfst, of aardbei in de zomer.
  • Varieer met de chocolade. Gebruik bijvoorbeeld de hagelslag van Hagelswag
  • Voeg granola of havermout toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op de BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: