Kerstboom breekbrood

Wil jij indruk maken tijdens een kerstborrel? Ga dan aan de slag met het recept voor dit kerstboom kaas – pesto breekbrood. Want wie houd er nou niet van veel kaas? De broodjes zijn gemaakt met een kant-en-klaar rol pizzadeeg, kaas mozzarella, pesto, knoflook en roomboter. Dus ook nog eens eenvoudig te maken.

Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’ voorbij komen. Nu zal je mij nooit in mijn leven zien vloggen, maar hetzelfde principe kunnen we natuurlijk ook toepassen op het bakken, een ‘Bakemas’! Ik heb het iets verdraaid, in plaats van een regulier advent tussen 1 en 24 december, heb ik ervoor gekozen om dit tussen 6 en 26 december te doen. Tussen Sinterklaas en kerst dus! 21 dagen lang een heerlijk nieuw recept in kerst stijl. Denk hierbij aan gingerbread cookies, tips voor de gourmet of heerlijke kerstdesserts! Vandaag deel 5: kerstboom breekbrood

Wat heb je nodig?

1 rol kant-en-klaar (spelt) pizzadeeg of 1x het recept voor pizzabodems
2 teentjes knoflook
50 gram roomboter
2 eetlepels pesto
1 bol mozzarella
50 gram geraspte kaas
Bakplaat en bakpapier

Aan de slag!

Smelt de roomboter en voeg hier de teentjes geperste knoflook en de pesto aan toe. Rol het pizzadeeg uit tot een lange lap. Smeer het deeg in met de helft van de gesmolten boter. Snij het deeg in 16 stukjes (door midden, die twee helften door midden en dan die stukjes weer door midden). Snij de mozzarella in kleine stukjes.

Leg op elk vierkantje een stukje mozzarella en strooi hier de helft van de geraspte kaas op. Vouw de hoeken naar binnen zodat je een soort bal krijgt. Leg deze stukken naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Zorg dat het deeg goed is dichtgevouwen, anders loopt de kaas er uit.

Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat in de vorm van een kerstboom. Leg de bolletjes niet te dicht op elkaar, ze rijzen namelijk tijdens het bakken nog. Bestrijk de broodjes met de overige gesmolten boter en geraspte kaas. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood voor 15-20 minuten.

Lactosevrije versie: Vervang de boter door Flora Plant Based, vervang de mozzarella door buffelmozzarella of Galbani Lactosevrije Mozzarella

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: