Hartige sterren met truffelcrème

by bakkenmetlisanne

Ben je op zoek naar een lekker borrelhapje voor tijdens de kerstdagen én ben je dol op truffel? Zoek dan niet verder want deze hartige sterren met truffel crème zijn heel eenvoudig te maken en enorm lekker! Je hebt zelfs maar 5 ingrediënten nodig. Ze stonden hier op tafel samen met nog wat hapjes en deze waren direct op. Ik had er nog wel 10 kunnen maken. Ze zijn ook eenvoudig vegan te maken, voor het geval je vegan eet of dat je veganistische gasten op visite krijgt tijdens de feestdagen. (Niet dat we veel gasten op bezoek mogen hebben deze feestdagen, heel jammer!)

Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’ voorbij komen. Nu zal je mij nooit in mijn leven zien vloggen, maar hetzelfde principe kunnen we natuurlijk ook toepassen op het bakken, een ‘Bakemas’! Ik heb het iets verdraaid, in plaats van een regulier advent tussen 1 en 24 december, heb ik ervoor gekozen om dit tussen 6 en 26 december te doen. Tussen Sinterklaas en kerst dus! 21 dagen lang een heerlijk nieuw recept in kerst stijl. Denk hierbij aan gingerbread cookies, tips voor de gourmet of heerlijke kerstdesserts! Vandaag deel 3: hartige sterren met truffel crème

hartige bladerdeeg sterren, kerst, borrelhapje, kerstborrel

Wat heb je nodig?

1 rol vers bladerdeeg
1 ei
Maanzaad en/of sesamzaad
3 theelepels truffel tapenade
3 eetlepels mascarpone
Eventueel: peper en zout
Ster koek uitsteker
Spuitzak met kartel spuitmondje

Aan de slag!

Rol het bladerdeeg uit op een grote snijplank en steek met de koekvorm allemaal sterren uit. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de sterren met een losgeklopt ei en verdeel hier de maan en/of sesamzaad op. Verwarm de oven op 200 graden en bak de sterren voor ongeveer 12 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze dan volledig afkoelen.

Meng in een kommetje de mascarpone samen met de truffel tapenade tot een crème. Proef of deze goed op smaak is of voeg eventueel wat peper en zout toe. Doe het spuitmondje in de spuitzak, knip hem aan de onderkant open en vul de spuitzak met de crème.

Snijd met een kartelmesje de sterren open. Spuit op de onderkant de truffel crème en leg de bovenkant er op. Herhaal dit met alle sterren.

Lactosevrije versie: bladerdeeg van Tante Fanny is lactosevrij. Er bestaat lactosevrije mascarpone van MinusL, maar dit heb ik in Nederland nog niet kunnen vinden. Ik zou de mascarpone vervangen door een neutrale roomkaas zoals Arla Lactofree of vegan roomkaas van Violife.

Vegan optie: Als je de sterren helemaal vegan wilt maken, kun je naast de vegan roomkaas, het ei vervangen door wat maizena die je oplost in warm water. Let wel op dat niet alle truffel tapenades vegan zijn, hier zit soms ei in. Tartuforo Truffeltapenade van o.a. de Jumbo bevat geen ei (kan wel sporen van bevatten)

You may also like