Sneeuwpop pancakes

by bakkenmetlisanne

Wat is er nou leuker dan pancakes tijdens het ontbijt? Juist: Sneeuwpop pancakes. Leuk voor de kinderen, maar ook voor jezelf. Waarom niet? :). Je komt ook meteen in de winterse sferen! Er ligt helaas steeds minder vaak een groot pak sneeuw waar we sneeuwpoppen van kunnen maken, dus dan doen we het maar met pancakes. Wel een stuk lekkerder en warmer. Je kunt ze ook heel goed samen met kinderen maken. Een leuke bezigheid voor een zondagochtend of woensdagmiddag of misschien wel tijdens de kerstvakantie die er aan zit te komen!

Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’ voorbij komen. Nu zal je mij nooit in mijn leven zien vloggen, maar hetzelfde principe kunnen we natuurlijk ook toepassen op het bakken, een ‘Bakemas’! Ik heb het iets verdraaid, in plaats van een regulier advent tussen 1 en 24 december, heb ik ervoor gekozen om dit tussen 6 en 26 december te doen. Tussen Sinterklaas en kerst dus! 21 dagen lang een heerlijk nieuw recept in kerst stijl. Denk hierbij aan gingerbread cookies, tips voor de gourmet of heerlijke kerstdesserts! Vandaag deel 2: sneeuwpop pancakes

Sneeuwpop pancakes, snowman pancake. Christmas

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 10 pancakes (=5 sneeuwpoppen)

195 gram bloem
8 gram bakpoeder
Mespuntje zout
15 gram suiker
300 ml halfvolle melk
45 gram boter op kamertemperatuur
1 ei
Boter of margarine om in te bakken
Poedersuiker
1 mandarijn, suikeroogjes, chocoladehagelsteentjes en 5 zoute sticks als versiering

Aan de slag!

Mix in een grote kom alle droge ingrediënten. Zodra dit goed is gemengd kun je de melk, boter en het ei toevoegen. Mix dit vervolgens op een hoge stand tot een glad deeg.

Verwarm een koekenpan en laat de boter of margarine smelten. Zorg ervoor dat je niet teveel boter/margarine gebruikt. Anders worden de pancakes vrij vet. Schep het beslag in de pan met een soeplepel of giet het vanuit een maatbeker met een goede schenktuit. Voeg niet teveel deeg toe, ongeveer 1 soeplepel is voldoende. Anders gaan ze vloeien en worden ze te groot, terwijl ze tijdens het bakken juist wat hoger worden. Zodra het deeg wat droger is en er belletjes in het beslag ontstaan, kun je de pannenkoeken omdraaien. Bak op deze manier alle pancakes.

Mocht je moeite hebben met goede ronde pancakes maken, kun je eventueel ook een grote bakring gebruiken. Vet hem wel eerst even in en pas op met het verwijderen van de bakring, hij is heet!

Leg nu de pancakes op een bord tegen elkaar aan. Strooi hier de poedersuiker over. Doe dit niet als ze net uit de pan komen maar laat ze even een paar minuutjes liggen. Anders smelt de suiker meteen weg. Pel de mandarijn en gebruik 2 stukjes als sjaal. Plaats de ogen net iets boven het midden van het hoofd. Maak vervolgens met de chocoladehagelsteentjes een mond en maak hiermee ook de knopen op zijn buik. Als laatste breek je een zoute stick in 3 stukken. Gebruik 2 van deze stukken als arm en breek het derde stuk in 5 stukjes. Deze gebruik je als neus en vingers.

Lactosevrije versie: vervang boter door flora plant ongezouten en gebruik lactosevrije melk of een plantaardige variant

You may also like